Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2228
  • Печат

Фунийки с крем от риба тон

 

 



Продукти

125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
розмарин, салвия, мащерка - общо количество 1 с.л. пресни или 1 ч.л.сухи
250 г брашно

1 консерва риба тон - филе в собствен сос
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
сол,черен пипер и лимонов сок на вкус
1 с.л.майонеза
1 с.л.галета



Приготвяне

* Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето. Накълцайте подправките на ситно, ако са пресни и ги смесете с брашното и солта. Омесете бързо меко тесто и го оставете на студено докато приготвите крема от рибата. Ако яйцето е по-голямо, може да се наложи да добавите още малко брашно.

* Сложете в дълбок съд предварително отцедената риба, лука и чесъна. С пасатор направете гладък крем. Сложете майонезата и галетата. Разбъркайте и овкусете с подправките.

* От алуминиево фолио направете фунийки. Разточете тестото и го нарежете на тънки ленти, широки 1 см и дълги 15 см. Увийте ги спираловидно върху фунийките и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 170*фурна. Разбира се, много по-лесно е, ако разполагате с метални фунийки.

* Изстиналите фунийки напълнете с рибния крем с помощта на шприц с тънък накрайник. Да ви е сладко!


 
последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли предястия риба тон

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 22 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus