• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки закачки
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 2940
 • 6 коментара
 • Печат

Плодови сандвичи

 

b2ap3_thumbnail_fruit_sandwich_2.jpg

 

   Казват, че за японците храненето е ритуал и основа за духовно израстване. Порциите са малки, изключително стилни като визия и основно са от сурови продукти. Японецът може да превърне дори ежедневната си храна в изкуство. Лично мен много ме впечатлява това отношение към храната само мога да им се поклоня! И да се опитам донякъде да им подражавам.

   Например, погледнете тук колко красиво могат да изглеждат най-обикновени плодови сандвичи. Да, за разлика от нашите, които са най-вече с колбас и кашкавал, японците залагат на свежите плодове. И знаете ли? Оказаха се изключително вкусни!

   Децата обикновено се мръщят на пресните плодове и зеленчуци. Убедена съм, че ще провокирате интереса им, ако им приготвите един цветен пъзел от плодове върху филийка, намазана с Philadelphia Light. Хем красиво, хем вкусно, хем зравословно! А ако това е закуската им в училище, всички останали малчугани ще им завиждат! Забавлявайте се заедно с децата си докато приготвяте сандвичите. Доверете се на тяхното въображение и няма да сгрешите. Ще се учудите колко креативни могат да бъдат!


   Мерки и теглилки не са ви нужни. Пригответе толкова сандвичи, колкото решите.

* Подберете зрели сезонни плодове, почистете ги и нарежете на еднакви по дебелина флилийки. След това може да изрежете някои от тях с различни формички за сладки.

* Постелете лист найлоново фолио върху дъска и подредете върху него различни плодове, като се стараете парчетата да са плътно едно до друго. Направете цветна картина, все едно редите пъзел.

* Разбъркайте Philadelphia Light с мед на вкус, малко канела и настъргана портокалова кора. Лично аз предпочитам точно този вид крем-сирене, тъй като е леко и приятно на вкус. Намажете филийки хляб и ги поставете внимателно върху плодовете с намазаната част надолу. С остър нож подрежете краищата, като внимавате да не се разместят плодовете.

 

b2ap3_thumbnail_fruit_sandwich_1.jpg* Поставете друга дъска върху филията и с нейна помощ обърнете сандвича. Отстранете фолиото и това е всичко. Импровизирайте с плодовете, както и с ароматите в крем-сиренето. Забавлявайте се вкусно!

 

b2ap3_thumbnail_fruit_sandwich_3.jpg

последно модифициран в

Коментари

 • Гост
  Дани Понеделник, 22 Октомври 2018

  Здравей, Йоли! Страхотна идея за сандвичи. Сподели мнение, как би се получило ако филийките са от кекс? И каква рецепта за кекс би била подходяща? Аз си мисля за някакъв стегнат и по-сух вид. Как мислиш :)

 • Yoli
  Yoli Вторник, 23 Октомври 2018

  Дани, тази великолепна твоя идея много, много ми допада! И ако ми беше казала по-рано щях с кекс да ги направя. Страхотна си просто! И си абсолютно права! По-стегнат кекс ще е чудесен за целта! Благодаря ти от сърце!

 • Гост
  Дани Вторник, 23 Октомври 2018

  Какво да кажа - ти си нашата муза и ни вдъхновяваш! :*

 • Yoli
  Yoli Вторник, 23 Октомври 2018

  Много се радвам, че е така, Дани! Но виждаш ли как нещата винаги са взаимни? Ти днес ме научи на нещо ново, даде ми нова идея. Ти си вдъхновителят сега! И точно това му е най-хубавото на споделеното - носи нови емоции, знания и удоволствие. Благодаря ти отново!

 • Светулка
  Светулка Вторник, 23 Октомври 2018

  Ех, каква прелест, Йоли! Ще си спретна едни такива сандвичи за службата. От известно време не готвя, защото си счупих пръст на дясната ръка, но тези сандвичи няма да ме затруднят. И без друго ми е втръснало от моите зелени салати и почти едни и същи вегетариански сандвичи, тази идея ми дойде точно навреме. Страхотна си! И как си превърнала нещичко толкова просто в нещо толкова красиво, цветно и свежо!

 • Yoli
  Yoli Вторник, 23 Октомври 2018

  Как така си стретна тази беля ти? Ей, ама много лошо, Светулче! Бързо да се оправяш! И не се мъчи с тези сандвичи и с нищо друго. като се оправиш, тогава. Пръгръдки и благодаря!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Март 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus