• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Украси
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 6501
 • 2 коментара
 • Печат

Как да си направим "дървесна кора" от фондан

 

b2ap3_thumbnail_banana_caramel-_ake_2_20171215-133454_1.jpg

 

   Нека ви разкажа още малко за външното оформяне на тази торта. За сладкия мъх вече обясних, сега е ред на "дървесните кори", с които е облепена тортата. Направила съм само няколко снимки, но в Интернет ще намерите богата информация. И не само това. Ще намерите най-различни варианти за приготвянето на този вид украса. Изберете този, който на вас ще ви хареса и запретвайте ръкави. А ето и моят вариант:

Нужни са ви само три неща: фондан, хранителни бои и тънки вафлени кори.

Може би ще се затрудните в намирането на вафлените кори. Бих ви посъветвала да потърсите в Интернет къде се продават и как може да се снабдите с тях. Тези, които виждате на снимката купих от Германия.

 

b2ap3_thumbnail_P1010235-y.jpg Оказаха се доста дебели и ефектът на дървесна кора стана малко груб, но все пак съм доволна от резултата. Знам, че има и много по-тънки, но наистина не е толкова важно. Кой каквито намери.

Надявам се тези четири снимки да са ви полезни като информация.

 

b2ap3_thumbnail_fondant_tree_bark_1.jpg


 
 Ето стъпка по стъпка какво е нужно да направите:
 
 1. Разточете малко парче фондан с приблизителна дебелина 3 мм. Подравнете краищата му за да стане с големината на вафлените кори. Намажете го с кафява боя. Умишлено не съм разнесла равномерно боята. Някъде е повече, някъде по-малко. Стремях се да постигна по-естествен вид на корите. Тук е мястото да вметна, че може да оцветите целия фондан в кафяво. Така ще получите кора с доста по-тъмен цвят. Аз си представях, че ще измайсторя брезова кора, но май по-прилича на иглолистна. Преценете сами как ще ви хареса.
 
 2. Върху фондана поставете една кора и притиснете с пръсти.
 
 3. Навлажнете я допълнително с малко вода. Най-добре е да направите това с домакинска четка.
 
 4. Изчакайте минутка и внимателно с точилка разточете фондана заедно с вафлената кора. Повърхността не трябва да е много мокра за да не залепне вафлата по точилката, но все пак трябва да е достатъчно влажна за да започне да се разкъсва неравномерно. Разточвайте докато на вас ви хареса как се е получило.
 
 5. За една голяма торта ще са ви нужни 5 или 6 готово разточени кори. Отрежете излишните краища и подредете корите на равна плоскост. Оставете ги за един ден добре да изсъхнат.

 

b2ap3_thumbnail_fondant_tree_bark_2.jpg

 

6. След това ги нарежете съвсем неправилно с ножица и гарнирайте с тях борда на тортата.
 
 Може би няма да учудя никого, като кажа, че тортата беше изядена след като прилежно бе обелена от въпросните кори. Фонданът не ми е сред любимите продукти и дори и не мога да си помисля да го изям. Многократно съм казвала, че за мен той само влошава качеството на тортата. Но, винаги може да се махне, нали така? Независимо от недолюбването ми, не мога да скрия, че тортата стана много ефектна. Все пак беше празнична, специално наречена на майка по случай рождения ѝ ден.
 
 Това е всичко, което бих могла да ви разкажа с няколко думи и покажа със снимки. Надявам се да опитате и вие. Приятни занимания!

 

b2ap3_thumbnail_banana_caramel-_ake_5_20171215-133642_1.jpg

последно модифициран в

Коментари

 • Гост
  Руми Петък, 15 Декември 2017

  Здравей Йоли,
  Тортата е страхотна и мисля да я пробвам!
  Малко съм объркана обаче... Марципан или фондан се използва?
  Благодаря предварително!

 • Yoli
  Yoli Петък, 15 Декември 2017

  Руми, и тук да ти благодаря, че ми обърна внимание. Сгрешила бях, наистина. Ама толкова да не обичам фондан, че няма накъде... Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти още веднъж!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 24 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus