Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2635
  • Печат

Фокача сандвич

 

b2ap3_thumbnail_Focaccia.jpg

 

Продукти

500 г брашно
300 мл хладка вода
20 г прясна мая
1 равна ч.л. сол
1 ч.л. захар
300 г пресен спанак
зехтин

 

b2ap3_thumbnail_Focaccia1.jpg

Приготвяне

* Размийте маята в малко вода, сложете няколко лъжици брашно и разбъркайте на гладка каша. Оставете на топло да шупне.

* Сипете готовия квас в останалото брашно, добавете водата, солта и захарта. Омесете меко тесто. Ако е нужно още малко брашно за доизмесване го прибавяйте постепенно на малки части.Оставете тестото на топло да втаса.

* Разделете тестото на две части и ги разточете на еднакви правоъгълници. Дебелината трябва да е около 1 см. Поставете едната кора в намазана със зехтин правоъгълна тава. Намажете тестото със зехтин и сложете отгоре спанака без да го режете и обработвате термично.

 

b2ap3_thumbnail_focaccia_7-d.jpg

 

 * Похлупете спанака с втората разточена кора и притиснете добре в краищата. Ако желаете нарежете фокачата на квадрати, но може да направите това и след изпичане.

 

b2ap3_thumbnail_focaccia_8.jpg

 

 * Изпечете фокачата в предварително загрята на 200* фурна за около 20-30 минути. След като леко се охлади я нарежете на парчета и я напълнете с нещо вкусно. Каквото обичате да хапвате най-много! Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_focaccia_9.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus