Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1686
  • Печат

Фокача с печен чесън, сушени домати и лук

 

Продукти за тестото

500 г брашно
150 г заквасена сметана
100 мл хладка вода
1 яйце
20 г прясна мая
2 с.л.зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Продукти за гарниране

чеснова салца
1 глава кромид лук
розмарин, мащерка
зехтин


Приготвяне

* Натрошете маята я размийте с водата. Прибавете захарта и толкова брашно,че да получите гладка каша. Покрийте съда с кърпа и останете да кваса шупне.

* Сипете във втасалия квас яйцето, сметаната, зехтина и солта и разбъркайте. Започнете постепенно да прибавяте брашното и омесете гладко и еластично тесто. Ако е необходимо прибавете още малко брашно. Оставете тестото покрито с кърпа да удвои обема си.

* Намажете със зехтин дъното на тава и грубо разстелете тестото в нея на правоъгълна кора, дебела около 2-3 см. С нож тук там направете разрези в тестото. Намажете го със зехтина от чесновата салца. Нарежете лука на полумесеци и го сложете върху тестото. По същият начин наредете и сушените домати от салцата, както и скилидки от чесъна. Поръсете с подправките и изпечете фокачата в предварително загрята на 180*фурна.


последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 27 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus