Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5863
  • Печат

Фини бадемови бисквити с кардамон

 

b2ap3_thumbnail_fine_biscuits_4.jpg

 
Продукти за около 35 - 40 бисквити

50 г стопено масло
100 г пудра захар
100 г брашно
2 белтъка
2 щипки сол
1/2 ч.л. смлян кардамон
счукани белени бадеми за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_fine_biscuits_2.jpg



Приготвяне

* Сложете в купа всички съставки без бадемите и разбъркайте с домакинска бъркалка или лъжица до получаване на гладка консистенция.

* За да направите фини, еднакви на размер и с правилна форма бисквити са ви нужни шаблон и сладкарска шпатула. Шаблон лесно може да си направите сами. Нужно ви е парче мека пластмаса. Аз ползвах дъното на пластмасова тарелка, в която обикновено се продават пакетирани храни. Изрязох квадрат, а в него кръг с размер 6 см.

* Върху хартия за печене направете тънки биствити, като в средата на шаблона сипете 1 ч.л. от сместа.  Първо разнесете тестото с лъжичката, а след това оберете излишното тесто с шпатулата. Не натискайте. Движете шпатулата бавно за да получите равна повърхност. Важно е бисквитите да са приблизително с еднаква дебелина за да се изпекат равномерно.

 

b2ap3_thumbnail_fine_biscuits_1.jpg



* Пренесете внимателно листа с оформените бисквити в тава. Поръсете ги с бадеми. Изпечете ги за 5-6 минути в загрята на 170* фурна. Бъдете внимателни, много бързо прегарят. За да работите по-спокойно и бързо може да си подготвите първо 3-4 листа с бисквити и след това да ги изпечете. Преди да махнете бисквитите от хартията ги оставете да се охладят. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_fine_biscuits_5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: бадеми кардамон коледа

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Анна Четвъртък, 15 Декември 2016

    Ах, човек да се чуди какво да избере! Тъкмо се спрях на 5 вида сладки за празниците, от които направихме 3, и хоп - още изкушения! :) Няма как, ще се опитам да направя тези хубости, но тази сладкарска шпатула ще я заменя с нещо друго, ще видя с какво, някакъв по-дебел гланциран лист може би...

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 16 Декември 2016

    Ще се радвам, ако опиташ и тези, Ани. Много са хубави и наистина са фини. Благодаря ти от сърце и весели празници!

  • Гост
    Kristina Понеделник, 27 Февруари 2017

    Правих тези сладки по Коледа и мога да кажа, че са наистина страхотни. Тъй като съм традиционалист, махнах кардамона от съставките, но може би дяволът на детайлите е именно в него... :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 03 Март 2017

    Много се радвам, че са ти харесали, Криси! Няма дявол в детайлите, има само личен вкус и предпочитания. Каквото обичаш като аромат, това ще слагаш, разбира се! Нищо не е задължително в кулинарията и това е най-хубавото! Благодаря ти от сърце за доверието и коментара!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus