• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки закачки
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 8379
 • 0 коментара
 • Печат

Ветрила от кори за баница

 

b2ap3_thumbnail_fan_filo_dough_2.jpg

 

Една супер симпатична сладка закачка, подходяща за парти. Мини-ветрила от фини кори за баница Bella, малко масло, малко шоколад и малко ядки. Всичко е по малко, но това е още едно доказателство, как от няколко достъпни продукта човек може да направи нещо хубаво, с което да зарадва близки и приятели.  Ветрилата може да приготвите няколко дена предварително, но не ги съхранявайте затворени в съд за да не омекнат. Наредете ги в чиния и приберете в шкафа. Ползвайте шоколад и ядки, каквито най-много харесвате. Бих казала, че тези симпатични ветрилца са чудесни за детско парти, особено за момиченцата. За случая използвайте бял шоколад и цветна захар за овалване. Убедена съм, че малките годпожици ще се почувстват като истински принцеси!

Не мога да кажа, че това е рецепта, а по-скоро идея. Точни количества не са ви нужни. Нека всеки направи толкова ветрила, колкото желае. Все пак ще се опитам да дам някакви мерки, както и да обясня начина на приготвяне.

* За 16 ветрила са ви нужни две фини кори за баница Bellа, 1 с.л. стопено масло, 20-30 г стопен шоколад и 2 с.л. счукани ядки по избор. Както и клечки за зъби, начупени на малки парченца.

* Намажете едната кора с малко масло я покрийте с втората. Отново намажете. Така слепените кори трябва да нарежете на 16 малки правоъгълни парчета. Това става най-лесно, като прегънете корите няколко пъти и нарежете с ножица.

* Получените правоъгълници сгънете на ветрило, като се стараете да правите тънки плисета. Сгъвайте откъм дългата страна. Получената хармоника прегънете на две и в основата на сгънатата част забодете малко парче клечка за зъби. Разлистете плисетата и подредете ветрилата в тава, покрита с хартия за печене. Печете 5-7 мин. на 170*. Наблюдавайте ги по време на печене. Много са фини и бързо могат да прегорят.

* Потопете горната част на всяко ветрило в малко шоколад и оваляйте в ядки. Оставете шоколада да се стегне и поднесете. Идеята за ветрилата ми я даде моя близка туркиня. Благодаря от сърце, а на вас да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_fan_filo_dough_1.jpg

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Март 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus