Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5036
  • Печат

Фалшив Гараш

 

 

Продукти

250 г меко масло
300 г пудра захар
6 жълтъка
70 г какао, размито в малко гореща вода
2  ванилии
250 г смлени орехи
6 белтъка
1/2 каф.ч. бренди

 



Приготвяне

* Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете жълтъците, а след това какаото и ванилията. От полученият крем отделете половината и го оставете в хладилника да се стегне.

* Към останалата част прибавете орехите и разбитите на сняг белтъци като ги редувате и разбърквате  внимателно с лопатка. Изсипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Изпечете сладкиша  на загрята на 170* фурна за около 30 - 35 минути. Проверете с дървена клечица дали е изпечен добре преди да го махнете от фурната.

* Оставете блата добре да се охлади. Сиропирайте го леко с алкохола, смесен с малко вода. Отгоре намажете с крема и гарнирайте по желание. Да ви е сладко!

* Ако се притеснявате да консумирате сурови жълтъци, първо ги разбийте с малко захар на водна баня за да се темперират. И един съвет - разбийте първо белтъците на сняг, а след това добавете към  тях малко захар като продължите да разбивате още 1 минута. Чак след това внимателно ги смесете с  основното тесто. Така те ще запазят максимално въздуха в тях и тестото няма да спадне.

 

 

* Лично аз отделям 2/3 от тестото за крем, а за блат изпичам 1/3. Така получавам по-тънък блат и повече крем. Преценете сами как е добре според вкуса ви, както е в рецептата или както го правя аз. Да ви е сладко!
 
 
 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Влади Понеделник, 08 Февруари 2016

    Здравей, Йоли!
    Ще правя Гараш /не за първи път/ и винаги съм я правила с крем ганаш, но има мн рецепти и с маслен крем. Та според теб с кой крем е по-автентична.
    Благодаря предварително!
    Поздрави! :) Влади

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 09 Февруари 2016

    Здравей Влади. Истинската унгарска рецепта за торта Гараш е с маслен крем. С ганаш също е много вкусно, всъщност е изцяло въпрос на личен вкус. Както на теб ще ти хареса повече, така я направи. Благодаря ти за коментара, ще се радвам да опиташ и моята лесна "фалшива" Гараш-торта.

  • Гост
    Desi Bouftas Неделя, 28 Февруари 2016

    Zdravei Yoli!
    Sled parvata mi torta (Dinastiq),koqto stana neveroqtna;),peshih da napravq tazi za edin mnogo specialen covek.Baba mi e na gosti, ama kolko si q obicam!!!!!!! Znam, ce "Garash" i e liubima.
    Nqmah nikakvi problemi pri izpalnenieto na receptata, opisala si vsqka stapka tolkova tocno I razbiraemo, dori za nacinaesht kato men.Ostavih 2/3 ot smesta za krem, kakto si preporacala, no vkusat mu mi se stori prekaleno maslen(a znam, ce milata mi baba ne obica smetana i izrazen vkus na maslo).Podnasqm tortata s leko pritesnenie....opit i edna zadovolitelna usmivka greiva na liceto i. Kolko sam shtastliva! !!!!! Barzam i az da opitam,vece nqma I sleda ot taka masleniqt vkus.Orexoviqt vkus na blatovete e idealno sacetan s krema, nqkaksi go omekotqva.Za men tazi torta e v top 3 ot vsicki dosega opitani (a vqrvaite mi izqla sam dosta torticki).
    Mila Yoli, receptite ti sa prosto unikalni! Shte pravq vecerq za priqteli vav vtornik i smqtam da gi iznenadam s tvoqta " klasiceska orexova torta", posle she pisha kakva sam q svarshila.
    Pozdravi ot slanceva Casablanca

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 29 Февруари 2016

    Ех, това Деси! Сега и моята усмивка грейна. Напълно разбирам щастието ти, мила. Какво ли не бих дала да усетя отново баба до себе си ... Направи ме истински щастлива с това, което ми написа. Благодаря ти от сърце, мило момиче. Прегръщам те от далечна Германия.

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus