Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3414
  • Печат

Есенен сладкиш с круши

 

b2ap3_thumbnail_DSC02276-.jpg

Продукти

за блата

125 г меко масло
175 г пудра захар
2 яйца
60 г кокосови стърготини
200 мл прясно мляко
180 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
2 ванилии

за крушите

5-6 круши
1 литър вода
400 г захар
подправки по ваш вкус (канела, кардамон, бахар, лимонова кора, карамфил)

Приготвяне

* Обелете крушите като им оставите дръжките.

* Смесете продуктите за сиропа и го кипнете. Варете в него крушите 10 минути и ги оставете напълно да се охладят в сиропа. Извадете ги ги ги отцедете добре.

* Разбийте на пухкав крем маслото и захарта, добавете яйцата, а след това кокоса. Накрая сипете и брашното, примесено с бакпулвера и ванилията, като го редувате с прясното мляко. Сипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Набодете в него крушите и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170* фурна.

Остатъка от сиропа може да редуцирате и да го ползвате като заливка на други сладкиши или плодове. А ако нямате време да се занимавате с крушите, просто ги обелете и ги сложете в тестото сурови. Когато много бързам правя точно това и пак се получава чудесен есенен кекс с круши.

Източник - сп. "Меню"

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus