Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3537
  • Печат

Яйчени топчета с рулца от раци

 

b2ap3_thumbnail_egg_crab_philadelphia_balls_1.jpg

 

Всеки обича лесните и бързи рецепти с достъпни продукти. На вашето внимание днес предоставям тези симпатични топчета от варени яйца, крем-сирене Philadelphia  Light и рулца от раци. Могат да се приготвят ден-два предварително и са чудесно мезе за чаша бира или бяло вино.

 

b2ap3_thumbnail_ph1.jpg


Продукти за около 16 - 18 топчета

5 настъргани твърдо сварени яйца
60 г настърган кашкавал
60 г крем-сирене Philadelphia Light
1 скилидка счукан чесън
1-2 с.л. ситно нарязан лук
настъргана кора от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
по желание лимонов сок на вкус
200 г настъргани рулца от раци

 

b2ap3_thumbnail_egg_crab_philadelphia_balls_2.jpg



Приготвяне:

* В купа смесете яйцата, кашкавала, крем-сиренето, чесъна и лука. Овкусете с лимонова кора, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и с навлажнени ръце оформете топчета с големина на орех.

* Оваляйте топчетата в настърганите рулца от раци и ги оставете в хладилник за час-два. Сервирайте като предястие с препечени филийки или крекери. Да ви е сладко!

*** Яйцата може да овкусите по друг начин. Ползвайте любими подправки, които биха подхождали на нежния морски привкус на рачешките рулца. Бих желала да ви дам още една идея, всъщност, да приготвите топчетата в обратен ред. Направете сместа не от яйцата, а от рачешките рулца заедно с останалите съставки. Оваляйте ги в настъргани яйца. В този случай не оставяйте топчетата за дълго в хладилника, тъй като жълтъкът засъхва и губи добрия си вид.

 

b2ap3_thumbnail_egg_crab_philadelphia_balls_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Юни 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus