Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1423
  • Печат

Джинджифилови миди в темпура

 

Продукти

200 г сварени миди
настъргана кора от 1/2 лимон
1 с.л.ситно нарязан пресен джинджифил
1 скилидка пресован чесън
сол и черен пипер на вкус
листа бланширан пресен спанак

Темпура

равни части оризаво брашно и пшеничено нишесте (количеството е по желание)
вода, сол на вкус

Приготвяне

* Подправете мидите с джиндифила, чесъна, лимоновата кора, солта и пипера. Увийте ядките в бланшираните листа спанак. Ако мидите са дребни може да слагате по две ядки в листо. Направете малки сармички колкото за една хапка.


 


* В купа смесете оризовото брашно и нишестето. Разредете с много студена вода докато получите каша с гъстотата на палачинково тесто. Най-добре е водата да е ледена, даже може да сложите бучки лед. Колкото е по-ледена водата, толкова по-хрупката и лека става панировката. Посолете на вкус.

* Топнете мидите в темпурата и фритирайте за кратко в маслена баня. Да ви е сладко!

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 22 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus