Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1955
  • Печат

Две идеи с кадаиф

 

b2ap3_thumbnail_gamberi.jpg

 

 
Много отдавна исках да направя скариди, увити с кадаиф. Все не намирах пресен, но благодарение на Тики сега имам цял пакет. Благодаря ти, мила приятелко. Пържени скариди с кадаиф не са нещо ново, но за сметка на това са изключително вкусни. Покрай скаридите ми хрумна и идея за авокадо. Надявам се да ви харесат днешните ми предложения и да разнообразите с тях трапезата си.
 Вижте ги.
 
 
Пикантни скариди с кадаиф
 
 
 
Продукти за 4 порции
 
12 пресни кралски или тигрови скариди
пресен кадаиф
 
Марината и сос
 
2 ч.л. чили паста
сок от 2 мандарини
1 ч.л. настъргат пресен джинджифил
1 скилидка счукан чесън
1 с.л. зехтин
вода за разреждане
сол на вкус
олио за дълбоко пържене 
 
 

b2ap3_thumbnail_gamberi_1.jpg

 

 Приготвяне
 
* Пригответе маринатата като разбъркате заедно всички продукти без водата. Ако не обичате люто ползвайте сладка паста от чушки.
 
* Обелете и почистете скаридите. Намажете ги с част от маринатата и ги оставете да престоят 20 минути. 
 
* Върху маринованите скариди увийте лента кадаиф. Загрейте в тенджерка олио за дълбоко пържене и изпържете скаридите за минута или докато кадаифа стане златист  и хрупкав. Може да ползвате и фритюрник. Отцедете върху кухненска салфетка.
 
* Останалата част от маринатата разредете на сос с малко вода. 
 
* Сервирайте скаридите горещи с пикантен сос. Да ви е сладко!
 
 

b2ap3_thumbnail_gamberi_2.jpg

 

  Авокадо с прошуто и кадаиф
 

b2ap3_thumbnail_avokado.jpg

 

Продукти за 4 порции
 
1 авокадо
4 ленти прошуто
кадаиф
1 ч.л. масло
1 ч.л. зехтин
прясна салата по избор
 

b2ap3_thumbnail_avokado_1.jpg

 

 Приготвяне

 * Обелете и нарежете авокадото на половинки, а след това на четвъртинки. 
 
* Увийте всяко парче в половин лента прошуто, а върху него намотайте кадаиф. 
 
* Загрейте двата вида мазнина и запържете авокадото от всички страни за около минута или докато кадаифа се зачерви апетитно. 
 
* Сервирайте със салата по ваш избор.
 
* Не съм посочила точен грамаж на кадаифа, преценете сами колко дебела трябва да е намотката. Да ви е сладко!
 
 

b2ap3_thumbnail_avokado_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 18 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus