Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2596
  • Печат

Дунавски вълни

b2ap3_thumbnail_Danube-_Waves.jpg

Искам да ви предложа един много популярен немски сладкиш.  Доколкото ми е известно, това е традиционен сладкиш , който има най-различни варианти. Аз ви предлагам един от тях.  Името му идва от това, че вишните потъват тук там в какаовото тесто , което, смесвайки се с бялото образува вълнички.

Продукти за блата

5 яйца
200 г захар
200 г течно масло
300 г брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
ванилия
3 с.л.какао
700 г почистени от костилките вишни - пресни или замразени

Продукти за крема

500 мл прясно мляко
1 ванилов пудинг
125 г кокосово масло
250 г меко краве масло
100 г пудра захар
ванилия

Продукти за глазурата

1 яйце
75 г пудра захар
3 с.л.гореща вода
2 с.л.какао
ванилия
2 с.л.коняк
125 г стопено кокосово масло

Приготвяне

* Разбийте яйцата със захарта на крем и добавете маслото. Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера и го разбъркайте с яйчната смес. Половината от тестото изсипете в кръгла тава,покрита с хартия за печене. Към останалото тесто прибавете какаото, разтворено в малко гореща вода. Изсипете какаовото тесто върху бялото и загладете внимателно. Върху него подредете вишните, предварително оваляни в брашно. Изпечете сладкиша в загрята на 170*фурна.

* Сварете крем от млякото и ваниловия пудинг. Прибавете кокосовото масло и разбъркайте. Оставете крема да изстине напълно. Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем и го смесете с ваниловия. Нанесете крема върху студения блат.

* За глазурата разбийте добре яйцето със захарта, добавете какаото, разтворено в горещата вода,  коняка, ванилията и кокосовото масло. Излейте глазурата върху сладкиша и охладете. Да ви е сладко!

последно модифициран в
Отбелязана с: вишни сладкиши

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Невяна Вторник, 15 Декември 2015

    Може ли кокосовото масло да се замени с друго?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 15 Декември 2015

    Може Вени, с нормално краве масло. И аз така правя, но просто написах рецептата както я знам. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 29 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus