Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1872
  • Печат

Доматени палачинки с кус - кус

 

b2ap3_thumbnail_domati_palachinki1.jpg

 

 Продукти за палачинките

150 мл доматен сок
1 с.л. доматено пюре
100 мл прясно мляко
2 яйца
100 г брашно
сол на вкус
свинска мас

Продукти за пълнежа

150 мл горещ пилешки бульон
100 г кус кус
50 г овче сирене
4 с.л. кедрови ядки
1 малка главичка стар лук
1 скилидка скълцан чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. бял балсамов оцет
1-2 ч.л. мед
сол и черен пипер на вкус
2 щипки канела

 

b2ap3_thumbnail_domati_palachinki3.jpg

 

Приготвяне

* В купа смесете доматиният сок, пюрето и млякото. Разбъркайте и добавете яйцата. Разбийте кратко с бъркалка или миксер и сипете брашното. Овкусете със сол. Ако вместо готов доматен сок искате да ползвате прясно настъргани домати ще се наложи да увеличите количеството прясно мляко, тъй като сместа ще стане по-гъста. Консистенцията на сместа като гъстота трябва да е като за класически палачинки.

*  Намажете плитък тиган с малко мас и изпържете палачинки. Периодично мажете тигана и палачинките като ги обръщате с малко мас. В случая я препоръчвам вместо масло, защото палачинките стават крехки и вкуса на маста много добре се съчетава както с тях, така и с пълнежа. Ако не обичате мас ползвайте масло, но не и олио или маргарин.

* Залейте кус куса с горещия бульон и го оставете за 20 мин. да набъбне.

* В зехтина запържете до златисто лука и чесъна. Сипете ядките за да се запържат и те, сложете меда и угасете с оцета. Сипете лука при кус куса, овкусете със сол, пипер и канела и на края добавете и натрошеното сирене.

* Сипете от пълнежа в палачинките и свийте на торбички. Завържете ги с лента от попарен във вряла вода праз. Може да ги сервирате както топли, така и студени. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_domati_palachinki4.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: палачинки тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 29 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus