Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1651
  • Печат

Доматени хлебчета

 

b2ap3_thumbnail_tomato_-bread_1d.jpg

 

Продукти за 8 хлебчета

200 мл хладка вода
20 г прясна мая
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
350 г брашно
6 - 7 мариновани сушени домата
босилек

 

b2ap3_thumbnail_tomato_-bread_2d.jpg

 

Приготвяне

* Разтворете маята във водата, прибавете захарта и с малка част от брашното разбъркайте гладка каша. Оставете кваса на топло за 20 минути да втаса.

* Нарежете доматите на малки парченца и ги смесете с босилека и зехтина. Сипете ги в шупналия квас и с останалото брашно омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.

* Нарежете тестото на 8 части и оформете малки кръгли хлебчета. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат за 30 минути.

* Загрейте фурната на 200* и изпечете хлебчетата за около 25 - 30 минути. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_tomato_-bread_3.jpg

 

* Аз направих хлебчетата с домашно приготвени мариновани печени домати. Те са доста по-сочни и меки от сушените мариновани домати, които се продават по магазините. Затова хлебчетата стават доста активни на цвят  и вкус. Ако ползвате сушени домати ще се виждат по-ясно парченцата в хляба и цвета няма да е така оранжев. Подправете тестото с билки, които вие харесвате. Може да ползвате пресни или сушени. Ако предпочитате суха мая сложете нея, но спазвайте указанието на пакетчето за съотношението мая - брашно.

 

b2ap3_thumbnail_tomato_-bread_4_20141016-194215_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus