Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1929
  • Печат

Домашно топло пушена сьомга

 

b2ap3_thumbnail_salmone_10.jpg

 

    Лесно може да опушите риба в домашни условия. Не е нужно да имате пушинля, нужни са ви само една дълбока тенджера, алуминиево фолио, стърготини за опушване, решетка и ризбира се, риба. Най-вкусна става сьомгата, тъй като съдържа много мазнини, които я запазват сочна и мека. Начинът на приготвяне запазва максимално всичко, което ни предлага великолепна риба. Опитайте!

Продукти за 4 порции

4 котлета сьомга
2 с.л. ябълкови или други стърготини за опушване
морска сол
500 г зелени аспержи
холандски сос

Приготвяне

* Измийте рибата, подсушете я с кухненска салфетка и я посолете.

* На дъното на голяма тенджера с дебело дъно сложете лист алуминиево фолио и поръсете стърготините. Фолиото ще предпази дъното на тенджерата от загаряне и след това няма да се налага да миете и търкате. Сложете тенджерата на котлона и я загрейте на силен огън докато стърготините започнат леко да пушат. Отворете капака и сложете решетка, а върху нея парчетата сьомга. Затворете, намалете огъня с 2 или 3 степени и гответе 10 - 13 минути без да отваряте капака и да обръщате рибата. Така в нея се запазват всички сокове, става мека и нежна. А от стърготините остава ето това.

 

b2ap3_thumbnail_salmone-083.jpg

 

* За гарнитура сервирайте варени в подсолена вода аспержи и холандски сос. Рецептата ще намерите тук. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_salmone_11.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: риба и морски дарове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 15 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus