Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2186
  • Печат

Дип от слънчогледови семки

 

b2ap3_thumbnail_sunflower_1-d.jpg

 

Продукти

1 ч.ч. сурови белени слънчогледови семки
2 скилидки чесън
4 с.л. олио
1/2 ч.ч. кисело или прясно мляко
сол и оцет на вкус

Приготвяне

* Сложете семките в купа и ги залейте със студена вода. Оставете ги да престоят  24 часа за да омекнат и леко покълнат. През това време периодично сменяйте водата, тай като се отделят тънките им люспи.

* След  24 часа измийте добре омекналите семки и ги отцедете. Добавете скилидките чесън, олиото и малко мляко. Пасирайте с пасатор на високи обороти като добавяте мляко постепенно за да следите гъстотата. Сами преценете дали дипа да бъде по-течен или по-гъст. Накрая овкусете със сол и малко оцет.

* Благодаря на Цонка от Черни Вит за тази вкусна идея. Тя прави дипа само с олио, слага повече мазнина за да може да стане кремообразна консистенция. Аз малко промених нещата, сложих малко олио и разредих с мляко. Наистина става много вкусно и с кисело, и с прясно мляко, вие изберете. Поднесете дипа с пръчици сурови зеленчуци. Много подхожда и на пържени тиквички, както и на постна пържена риба. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_sunflower.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: сосове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 23 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus