Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 12465
  • Печат

Тънки шоколадови бисквити

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_biscuits_1.jpg

 

Продукти за за около  бисквити

100 г масло
100 г натурален шоколад
120 г захар
1 яйце
100 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
1ванилия
80 г накълцани ядки по желание

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_biscuits_5.jpg



Приготвяне

* Сложете в тиган или тенджерка с незалепващо покритие маслото, шоколада и захарта. Загрейте всичко на слаб огън докато маслото и шоколада се стопят. Захарта все още остава на кристали, но това не бива да ви тревожи. Охладете сместа.

* Към охладената смес прибавете яйцето и разбъркайте. След това сипете брашното, примесено с бакпулвера и ванилията, и отново разбъркайте.

* Постелете тава с лист хартия за печене. С лъжичка сипете малки купчинки от тестото. Оставете голямо разстояние помежду им, тъй като по време на печене купчинките се разливат и се превръщат в съвсем тънки бисквити. Загрейте фурната на 180* и изпечете бисквитите за около 5-6 минути. Наблюдавайте ги по време на печене, много са тънки и бързо прегарят.

* Ако не харесвате толкова тънки и хрупкави бисквити увеличете брашното с 50 г и пропуснете бакпулвера. Може да смесите тестото с ядките, но аз предпочетох да ги поръся отгоре за да се виждат.

* Върху някои от бисквитите поръсих маслени трохи. Бяха ми останали 1-2 с.л. от поръската на един сладкиш. Вместо ядки сложих върху бисквитите от тях. Трохите се сляха с тестото и се получи интересна шарка. Понякога така се раждат нови идеи, просто виждаш какво имаш в хладилника и в шкафа.  Да ви е сладко!


b2ap3_thumbnail_chocolate_biscuits_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: бисквити шоколад ядки

Йоланта Делибозова

  • Гост
    bety Четвъртък, 07 Април 2016

    Голяма изкусителка си, Йоли! Чудниь чудни бисквитки! С любими вкусове и аромати!

  • Гост
    Eva Toneva Четвъртък, 07 Април 2016

    Чудни, като теб! И двата варианта много ми харесват, остава само да ги направя. Прегръдки!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Четвъртък, 07 Април 2016

    Красотичка! Прекрасни са, Йоли! Усмивки от мен!

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Четвъртък, 07 Април 2016

    Чудесни и шаренки са и в двата варианта,Йоли,много ми допада рецептата!Прегръдка с пожелание за ведри априлски дни!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 07 Април 2016

    Благодаря ви! Радвам се, че ви харесаха. Шарени или не, важно е, че са наистина много лесни и вкусни. Ще се радвам да опитате и вие.

  • Гост
    Яна Четвъртък, 07 Април 2016

    Прекрасна си, Йоли! Ще пробвам р
    ецептата. Отдавна търся такава.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 08 Април 2016

    Благодаря ти Янче. Отсега си знам, че ще ти харесат. Ще се радвам да ги опиташ.

  • Светулка
    Светулка Петък, 08 Април 2016

    Красиво, вкусно, изкушаващо! И аз, с тази слабост към сладкото... Като гледам красивите снимки, усещам аромата и нежния вкус на тези бисквитки. Някой ден ще ги пробвам:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 10 Април 2016

    Ще се радвам, Светле. Много са вкусни, препоръчвам ги. Благодаря и хубава неделя!

  • Гост
    Радина Събота, 07 Май 2016

    Маслени трохи

    Що е то "маслени трохи"? Масло и брашно или масло и пудра захар или нещо друго?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 08 Май 2016

    RE:Маслени трохи

    Ради, маслените трохи са винаги от студено масло, което е стрито на трохи с брашно и малко захар. Обикновено се ползва за поръска на различни сладкиши. Най-популярен е може би английския кръмбъл. Получава се една хрупкава коричка, много са приятно като се препекат.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus