Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1484
  • Печат

Бисквити с тиквени семки

 

b2ap3_thumbnail_cookies_with_pumpkin_seeds_2.jpg

 

Продукти

125 г меко масло
70 г пудра захар
1 яйце
ванилия
50 г фино смлени сурови тиквени семки
50 г натурално царевично нишесте
около 200/220 г брашно

 

b2ap3_thumbnail_cookies_with_pumpkin_seeds_3.jpg



Приготвяне

* Разбъркайте маслото заедно с пудрата захар. Добавете яйцето и ванилията. Отново разбъркайте всичко на гладък крем.

* Отделно смесете тиквените семки, нишестето и брашното. Прибавете сухата смес към маслената и за кратко омесете тесто. Оставете го за 1 час в хладилник.

* Разточете тестото върху набрашнена повърхност и с формички за сладки нарежете бисквити. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около 15 минути. Украсете по желание. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_cookies_with_pumpkin_seeds_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Бети Петък, 07 Април 2017

    bety

    Много нежни, Йоли!

  • Гост
    Elena Петък, 07 Април 2017

    Много красиви бисквити Йоли.Как ги рисува ? Толкова фина и изящна е рисунката.Чудни са за предстоящите празници .
    Поздрави и успешен ден !

  • Гост
    Доника Неделя, 09 Април 2017

    Изглеждат невероятно и съм сигурна че са и толкова вкусни. Йоли и аз ще съм много благодарна ако имаш време за едно клипче как ги рисуваш. Както си написала"украсете по желание", аз имам желание да са като твоите ;-).
    Весели празници!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 14 Април 2017

    Благодаря ти, Дони. Много се радвам, че ти харесаха. Извини ме, че късно отговарям, но бях извън страната и нямах интернет на разположение. Бисквитите са украсени само с белтъчна глазура, нищо друго няма по тях. И след това ги рисувам с една тънка четка, останала от училищните години на сина ми. Това е. В интернет има много клипчета, но наистина може и аз да направя. Весели празници!

  • Гост
    весислава Вторник, 18 Април 2017

    Как се прави белтъчната глазура

  • Yoli
    Yoli Вторник, 18 Април 2017

    Здравей Весислава. Белтъците се разбиват на сняг, след това към тях постепенно се прибавя пудра захар, като продължава да се разбива до гъст крем. Като за целувки. Аз на 1 белтък слагам 70 г пудра захар. Кремът е много гъст и е подходящ само за шприцоване на цветя и релефно рисуване. За покритието на бисквитите е нужно малка част от него да се разреди с няколко капки вода. Трябва да се пребъвне в гъста, но все пак леко течна глазура. Нанася се върху бисквитите и се оставя да изсъхне на стайна температура или във фурна на 50*. Понякога са нужни дни докато белтъкът напълно изсъхне. В нета има много клипчета, потърси ако искаш и виж нагледно. Така ще ти е напълно ясно, не винаги мога всичко да обясня лесно с думи.

  • Гост
    Лили Неделя, 30 Април 2017

    А може ли информация от къде да си купя такава формичка за бисквитки? Изглеждат много елегантно и нежно

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 01 Май 2017

    Благодаря ти, Лили. Радвам се, че ти харесват. Лично аз знам два специализирани сладкарски магазина в София. Единият е на ул. Кадемлия 6 в Редута. На другият не знам адреса, но се казва "Сладката къща". В нета ще намериш информация, напиши само името. Мисля, че там ще намериш.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 23 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus