• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1440
  • 2 коментара
  • Печат

Конфитюр от круши и шоколад

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_pears_jam_2.jpg

 

Една великолепна рецепта за конфитюр от круши и шоколад на Олга Сюткина! Гарантирам, че ще забравите за всякакъв вид течен шоколад! Консистенцията на конфитюра е като на руското карамелизирано мляко "Сгущёнка", вкусът е наситен на шоколад и с леко ухание на канела, а свжестта на крушите правят тази сладост изключително вкусна. Приготвя се лесно и бързо. Може да го поднесете към палачинки, пържени филийки, бухти или просто на филийка. Подходящ е и за различни сладкиши и торти. Опитайте!

Продукти за два буркана по 400 мл

500 г круши
400 г захар
1 каф.ч. вода
сок от 1/2 лимон
канела и ванилия на вкус
150 г натрошен натурален шоколад

Приготвяне:

* Подберете зрели, но здрави и твърди круши. Обелете ги и почистете от семките. Отмерете 500г.  Нарежете на малки кубчета и поръсете с лимонов сок.

* Сложете крушите и захарта в тенджера. Налейте водата и подправете с канела и ванилия. На тих огън варете конфитюра около 20 мин., като периодично разбърквате. Ако имате термометър следете температурата. Конфитюрът е готов при достигане до 106*С.

* Към сварените круши добавете шоколада. Разбъркайте и варете още 2-3 мин. Насипете горещия конфитюр до горе в чисти и сухи буркани и веднага затворете с капачка. Обърнете бурканите с капачките надолу и ги оставете така 20 мин. Съхранявайте конфитюра като всеки друг.  Да ви е сладко!

 

 

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Kristen Понеделник, 01 Октомври 2018

    Здравейте, рецептата е много интересна, но се чудех дали може да се намали захарта (напр. наполовина)? Дали ще се намали трайността на конфитюра, все пак захарта го консервира?

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 01 Октомври 2018

    Здравей, Кристин. Не е удачно да се намаля захарта. Опасенията ти са правилни, консервация нама да стане. Ще издържи известни време и ще започне да се разваля. Можеш да намалиш захарта, ако направиш конфитюра за бърза консумация. Опитай с 250г круши. Ще го хапнете за нула време. Но за консервиране ти знаеш, при сладка и конфитюри обикновено се слагат равни количества плод и захар. Ще се радвам, ако ти хареса. Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 22 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus