• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Споделено
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 3519
 • 5 коментара
 • Печат

Чийзкексчета с ягоди

 

b2ap3_thumbnail_strawberry_-muffins_3.jpg

 

  Напоследък все повече се замисляме какво ядем и правопропорционално с това се създават проекти, които целят да улеснят достъпа на хората в градовете до храна, която е чиста от вредни вещества.

  Днес искам да ви представя първата от поредицата рецепти, които приготвих с такива продукти, предоставени от стартиращата компания farmhopping.

  Farmhopping e онлайн фермерски пазар - платформа, на която жителите на града се срещат с малки български земеделски производители, които отглеждат продукцията си според принципите на устойчивото земеделие. Това означава, че всяка бучка сирене и всеки домат са създадени с минимален риск за околната среда, по технология, максимално близка до начина, по който се случват процесите в природата. С други думи - както са правели хората едно време преди да се появяват фабриките, токсичните препарати и добавките за усилване на вкуса и удължаване на срока на годност на храната.

 Резултатът, който фермерите, които участват във farmhopping, предлагат през платформата, е чиста храна без вреди върху тялото и природата. По-конкретно това са основни храни като сезонни плодове и зеленчуци, млечни продукти, яйца, месо, риба, брашно и хляб, мед, но има и някои по-специфични предложения като лютеница от земна ябълка или сладко от патисони.

  Днешната рецепта е за нежни и свежи чийзкейк кексчета с екологично чисти и ароматни ягодки, гледани по естествен начин, чийто вкус не може да се сравни с гумените плодове, на които често попадаме по магазините.


  Прочететe рецептата в блога на farmhopping.

последно модифициран в

Коментари

 • Гергана Лазарова
  Гергана Лазарова Сряда, 17 Юни 2015

  Няма да се изказвам за инициативата с фермата, защото ще е глупаво - просто нямам лични наблюдения. Но пък съм израсла близо до земята и знам какви усилия се изискват, за да се отблагодари след това и тя. Така че подкрепям идеята за чиста и истинска храна!
  А кексчетата ти... Йоли, ако искаш вярвай, но тези дни само чийзкейк ми е в главата. И все не се решавам да направя (така или иначе само сладко ядем), ама сега и ти с тези кексчета... Чудни!
  Прегдъки!

  П.П. "гумените плодове, на които често попадаме по магазините" - за съжаление, по пазарите също ги има. Все повече се разочаровам и от някои предлагани на пазара стоки...

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Четвъртък, 18 Юни 2015

  Фермите сега стартират. Трябва им помощ, реклама. Надявам се аз и други блогъри да сме им в помощ да се развият. В крайна сметка всеки иска да яде нормална храна от малки производители, а не от огромните оранжерии в Холандия. И да си е наша, а не внос. Що се отнася до чистотата на продукцията ми, те са хората, които трябва да я гарантират. Аз няма как да знам дали е така или не. Кексметата са чудни, няма спор. Много са сочни, а не сухи като обикновен кекс. Ще се радвам да опиташ, Гери. Благодаря ти.

 • Гост
  Надя Понеделник, 22 Юни 2015

  Здравейте и от мен- Надя! От много време вече правя Ваши рецепти по повод и без. Имам доста изпробвани ит мен и всички в къщи- най вече децата ми ги харесват много, ама много! Да ви кажа това е наистинс висока оценка, ха- ха!
  Благодаря Ви за настроението и уюта, който носите в дома ми чрез Вашите вкусотии!

  Отговор Отказ
 • Гост
  Надя Понеделник, 22 Юни 2015

  Отново аз- Надя!

  От толкова хвалби и официалности пропуснах да кажа, че току що хспнсхме от кексчетата- много са вкусни и ароматни! (Добре че направих двойна доза?)

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Понеделник, 22 Юни 2015

  RE:Отново аз- Надя!

  Да, Наде, това наистина е много висока оценка. Изобщо не можеш да си представиш колко много ме зарадва. Благодаря ти от сърце, много съм щастлива, че са ви харесали кексчетата. Да са ви сладки!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 21 Март 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus