b2ap3_thumbnail_cheesecake_apples_1.jpg


   Имам си нов помощник в кухнята. С удоволствие ви представям новият AirFryer на Philips. Винаги се радвам на подобни уреди, защото наистина са много лесни за работа и спестяват доста време и усилие. В продължение на 6 седмици ще тествам уреда и ще ви представям по една рецепта сготвена в него. За да бъде тестът наистина верен, ще приготвя различни ястия с месо и риба. Ще го тествам и с постни рецепти, както и с десерти. Ще споделя с вас личните си впечатления. Започваме с десерт!


b2ap3_thumbnail_cheesecake_apples_3.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 ябълки
3 с.л. натурално крем сирене
2 с.л. мед
няколко капки ромова есенция или 1 с.л. ром
ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
1 яйце
4 с.л. течна сметана
2 бисквити
1 с.л. натрошени бадеми
1 с.л. сушени червени боровинки
мед по желание

 

b2ap3_thumbnail_2_20151204-145824_1.jpg



Приготвяне

* В купичка разбъркайте сиренето заедно с меда, рома, ванилията и лимоновата кора. Добавете яйцето и сметаната. Разбъркайте отново. Трябва да получите гладка течна смес.

* Отрежете капачета на ябълките и ги издълбайте. Поставете ги в кошницата на AirFryer и ги напълнете с крема. Включете таймера на уреда на 15 минути и настройте температурата на 180*. Изпечете ябълките. Извадете ги и ги оставете да изстинат напълно.

* Сервирайте ябълките поръсени с натрошени бисквити, бадеми и боровинки. По желание ги полейте с малко мед. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_apples_2.jpg


   Признавам, че любопитството ми ме провокира да тествам фритюрника най-напред с десерт. В съвремието ни често ползваме умни уреди, подобни на AirFryer. Обикновено готвим в тях различни солени ястия. Малко от тях са подходящи за десерти. Да не говорим, че в случая имаме уред, който е фритюрник, независимо, че готви с много малко мазнина. Всичко това ме накара да експериментирам с крем за чийзкейк. Когато разрязах една ябълка не вярвах, че това, което виждам е истина. Аз правя доста често чийзкейк и не винаги резултата е много добър. Често изтървам крема при печенето и той става ронлив и сух. А тук в ябълките консистенцията му беше толкова кремава, лека и ефирна! Да не говорим, че целият процес заедно с печенето ми отне половин час. Изключително съм доволна от резултата. Тези ябълки влизат в листата "любими".

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_apples_4.jpg