Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4044
  • Печат

Чийзкейк бисквитки

 


    b2ap3_thumbnail_Cheesecake_-Biscuits1.png

 

   Представям ви едни изключително вкусни сладки. Меки и сочни вътре, а същевременно хрупкави отвън. Черешите ги правят свежи, а вкусът на чийзкейк просто се разлива по небцето. Оригиналната рецепта може да видите  тук. Опитайте ги, много са хубави!

Продукти


200 г натурално крем сирене
150 г захар
100 г меко масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
200 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 пакет чаени бисквити
пресни череши

 

b2ap3_thumbnail_Cheesecake_-Biscuits3.png

 

Приготвяне

* С бъркалка разбъркайте сиренето, маслото, захарта, яйцето, ванилията и лимоновата кора. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете при сиренето. Разбъркайте. Трябва да получите меко и лепкаво тесто, което по-скоро прилича на кексово. Приберете тестото в хладилник или фризер за да се охлади добре преди да продължите по-нататък.

* Натрошете бисквитите или ги смелете в блендер. Преценете сами дали да са на фини трохи или на по-едри. Лично аз обичам да са по-едри за да хрупкат след изпичането. Препоръчвам ви някакви чаени бисквити с мед, много е ароматно с тях. Разбира се, може да им добавите ядки или да ги замените с какаови.

* С лъжичка оформете топче от тестото и го сложете в бисквитените трохи. Оваляйте го в тях. По същият начин оформете цялото тесто.

 

b2ap3_thumbnail_Cheesecake_-Biscuits4.png

 

 * Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене. Аз ги сложих върху оризови подложки, които са специално за бисквити и са ядливи. Почистете черешите от костилките и във всяка сладка сложете по едно плодче като натиснете леко навътре. Предпочетох да използвам сурови плодове, а да не ги обработвам термично, както е в оригиналната рецепта.

 

b2ap3_thumbnail_Cheesecake_-Biscuits5.png

 

 * Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* за около 15-20 минути или докато добият приятен загар. Може да овкусите тестото с други аромати.  Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Cheesecake_-Biscuits2.png

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Рени Събота, 31 Януари 2015

    Реших да ги направя тези вкусотийки, но исках да попитам тестото за колко време да го оставя да се охлади в хладилник. И за съжаление сега няма как да намеря пресни череши и съм решила да сложа плодове от някое сладко :D Ще видим какво ще се получи !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 01 Февруари 2015

    Ще се получи, Ренка. Можеш и сушени плодове да сложиш отгоре, и парче шоколад, и банан, ябълка, круша и т.н. Каквото си харесаш. Иначе тестото е достатъчно 30 минути да се охлади. Може и повече, но както прецениш. Половин час стига. Радвам се, че ще пробваш бисквитите. Надявам се да ти харесат. Благодаря ти!

  • Гост
    Калина Неделя, 30 Август 2015

    За чийзкейк бисквитките

    Пробвах ги , поразляха се малко при печене НО като ги опитахме формата нямаше значение .Страхотни ,много хубави изобщо не стават за диети .Благодаря.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 30 Август 2015

    RE:За чийзкейк бисквитките

    Благодаря ти Калина! Много се радвам, че са ви харесали. Знаеш ли, и при мен винаги стават различни на форма. Това е от сиренето. Тъй като все ползвам различни видове, и бисквитите стават различни. Някои сирена са с повече вода, други са по-сухи. Даа знаеш като принцип при всякакви бисквити от този тип: като сложиш първата тава във фурната още на петата минута можеш да видиш през стъклото дали бисквитите много се разливат. Добавяш към останалото тесто няколко лъжици брашно и готово. И обратното. Ако искаш да се разливат добавяш малко прясно мляко, сок или айрян. Благодаря ти още веднъж.

  • Гост
    Петя Сряда, 28 Юни 2017

    Здравйте. Правих вече тази вкусотия. Баща ми изяде половината,още топли. Всички много ги харесахме. Имам един въпрос за съхранението им. На следващия ден вече бяха омекнали и не хрупкаха бисквитките. В какво да ги поставя за да не омекват? На вкус си бяха все така прекрасни. Благодаря за страхотните вкусотии.

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 06 Юли 2017

    Благодаря, че ги опита, Петя. Много се радвам, че са ви харесали. За съжаление няма начин да ги запазиш хрупкави. Омекват, да, тъй като крем сиренето е доста влажно. Просто няма начин.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus