Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6315
  • Печат

Къпинов сладкиш с Philadelphia

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_blackberries_philadelphia_1.jpg

 

   Често готвя с крем-сирене и в сайта ми може да намерите най-различни рецепти. Като се замисля, имам по някоя рецепта с крем-сирене във всяка категория, независимо дали е ястие или десерт. Може би най-много използвам Philadelphia, но която и рецепта с друго сирене да отворите ще видите, че съм написала, примерно: "200 г натурално крем-сирене, тип Philadelphia". С други думи, този бранд се е доказал като нещо наистина качествено и е станал като нарицателно за добър продукт. Приложението на крем-сиренето е много голямо и съм убедена, че няма човек, който да не го харесва. Ей така, просто намазано на филийка. Да не говорим за огромното разнообразие от рецепти, които може да приготвим с него. Philadelphia има мека и нежна структура, силен млечен вкус и добра плътност. Имам удоволствието да ви представя няколко рецепти с различни видове Philadelphia и се надявам да ви допаднат.

 

b2ap3_thumbnail_Philadelphia_3DFront_Light175g.jpg

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_blackberries_philadelphia_4.jpg



Продукти за сладкиш 24 см

Основа:

80 г бишкоти „Савоярди“
20 г запечени фини овесени ядки
50 г стопено масло
50 г нутела

Крем:

500 г къпини
60 г кристална захар
400 г Philadelphia-Light
140 г пудра захар
настъргана кора от ½ лимон
ванилия
200 мл течна сметана
200 мл прясно мляко
2 пакетчета желатин (18г), стопен на водна баня

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_blackberries_philadelphia_3.jpg



Приготвяне:

* За основата счукайте бишкотите на по-едри трохи и ги смесете с маслото. Прибавете овесените ядки и нутелата, и разбъркайте. Покрийте дъното на тортена форма с хартия за печене. Сложете по вътрешните страни ленти ацетатна хартия. Изсипете бишкотените трохи и притиснете с лъжица за да оформите плътна основа. Приберете формата в хладилника докато приготвите крема.

* Кипнете за 5 мин. 300 г от къпините с кристалната захар. Пасирайте плодовете и ги претрийте през фина цедка за да отстраните семките.

* Разбийте крем-сиренето с пудрата захар. Налейте сметаната и млякото. Подправете с ванилия и лимонова кора. Добавете желатина и разбъркайте всичко много добре.
 
* Разделете крема по равно в две отделни купи. Към едната част сипете къпиновото пюре и разбъркайте.
   
* Върху бишкотената основа сипете един черпак от белия крем. Върху него, точно в центъра на формата веднага налейте същото количество от къпиновия крем. Продължете по същия начин, като редувате двата крема. Приберете сладкиша в хладилника за няколко часа докато се стегне добре. Отстранете ринга и ацетатните ленти. Гарнирайте с останалите къпини и поднесете. Да ви е сладко!

*** Сладкишът става чудесен и със замразени плодове. Разбира се, боровинки, малини или ягоди са също много подходящи. Ако желаете може да оставите 1-2 с.л. от къпиновото пюре за да глазирате с него къпините върху сладкиша.

 

b2ap3_thumbnail_cheesecake_blackberries_philadelphia_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 17 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus