Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2857
  • Печат

Морковена торта 2

 

b2ap3_thumbnail_carrot_cake_2.jpg

 

Продукти за торта 20 см

Блат:

50 г захар
20 г олио
1 яйце
60 г фино настъргани моркови
10 г течен мед
20 г накълцани орехи
60 г брашно
2 щипки сол
1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. кардамон
ванилия

Крем с крем-сирене:

40 г прясно мляко
20 г захар
ванилия
3 жълтъка
150 г течна сметана
175 г натурално крем-сирене
7 г желатин

Меден крем:

40 г прясно мляко
1 жълтък
40 г течна сметана
25 г течен мед
80 г натурално крем-сирене
4 г желатин
сладкарска боя по желание

Крем с бял шоколад:

170 г течна сметана
170 г прясно мляко
50 г накълцан бял шоколад
ванилия
7 г желатин

 

b2ap3_thumbnail_carrot_cake_3.jpg



Приготвяне:

* Блат: смесете брашното заедно с двата вида набухвател, подправките и орехите. В купа разбъркайте олиото и захарта, прибавете яйцето разбийте с бъркалка до побеляване. Добавете морковите, а след това и сухата смес. Миксер не е нужен, домакинска бъркалка е достатъчна. Изсипете тестото в тавичка 16 см, покрита с хартия за печене. Изпечете блата за около 15 минути в загрята на 170* фурна.

* Крем с крем-сирене: залейте желатина с 2-3 с.л. студена вода и го оставете да набъбне. В тенджерка разбъркайте млякото заедно със захарта, ванилията и жълтъците.  Добавете сметаната и загрейте сместа на бавен огън почти до кипване. Махнете от котлона и сипете желатина. Разбъркайте добре докато се разтвори напълно от горещата течност. В отделна купа разбъркайте с лъжица крем-сиренето. Към него добавяйте малко по малко от горещата млечно-сметанова течност, като бъркате. Оставете крема да се охлади напълно, но да остане течен.

* Меден крем: пригответе го по същият начин като крема с крем-сирене. Охладете и сипете крема в тавичка 16 см. Ако желаете капнете тук-там малко сладкарска боя и леко разбъркайте с вилица за мраморен ефект. Оставете го в хладилника да се желира.

* Крем с бял шоколад: загрейте до кипване сметаната и млякото. Добавете шоколада, ванилията и желатина. Разбъркайте добре докато желатина и шоколада се стопят и охладете.

* Всички компоненти, нужни за тортата са готови и може да я сглобите. На дъното на тортена форма 20 см поставете блата. Залейте с първия крем с крем-сирене. Поставете формата във фризера за 20-30 минути. Върху стегнатия крем сложете желирания пласт меден крем. Най-отгоре залейте с крема с бял шоколад. Приберете тортата в хладилника докато се желира напълно. Украсете по желание и поднесете. Да ви е сладко!

b2ap3_thumbnail_carrot_cake_1.jpg

Цветята върху тортата са от маслено-белтъчен крем и са направени с различни шприцове.

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Понеделник, 10 Април 2017

    Какво да се каже друго освен - Фантазия! Много красива , елегантна и несъмнено вкусна торта! Поздрави сърдечни, Йолинка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 14 Април 2017

    Благодаря ти Люска! Весели празници, миличка!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 01 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus