Публикувано от в в Сладки
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 2579
 • Печат

Боровинкови бонбони

 

b2ap3_thumbnail_candy_cranberries_2.jpg

 

  Имам няколко храстчета с боровинки в двора. От онези, едрите. Е, не са като българските ароматни диви боровинки, но пак са си хубави. Обрах ги преди косовете напълно да са ги изкълвали. Правих каквото правих с тях, ядохме, но пак останаха. И ми хрумна да завия по една боровинка в малко маслено тесто. Получиха се миниатюрни топчета, които по-скоро заприличаха на бонбони, отколкото на сладки. Няма рецепта, по-скоро идея.

 

b2ap3_thumbnail_candy_-cranberries.jpg

 

   Ако решите да пробвате, направете сладко маслено тесто, което вие харесвате. Лично аз го подправих с ванилия и лимонова кора. Откъснете малко парче от него и с пръсти изтънете на кора. В нея завийте по една боровинка и оформете гладко топче. Топнете топчетата в леко разбит белтък и оваляйте в счукани ядки по избор. А може и да не го правите, и без ядки са чудни. Подредете бонбончетата в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете за 12-15 мин. на 180*. След това поръсете с пудра захар. Това е всичко. Сладко да ви е!

 

b2ap3_thumbnail_candy_cranberries_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

 • Гост
  ЕЛЕНА Вторник, 12 Септември 2017

  Йоли,
  чудесни сладки с боровинки.Боровинките са любимият ми плод.Засях и няколко храстчета, едното оцеля, но все още плод няма.Стана хубаво и голямо храстче и все го торя и поливам.Но по Черноморието тези боровинки никак не виреят.Но са страхотни на вкус и всичко приготвено с тяхно участие.
  Поздрави и лек и спорен ден !

 • Yoli
  Yoli Четвъртък, 14 Септември 2017

  Аз имам 4 храстчета, но ги заварих в градината на бившата собственичка на къщата. Стари са и имаха много плод. И твоите ще станат. Благодаря ти, Ели!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 16 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus