Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3170
  • Печат

Боровинкови бонбони

 

b2ap3_thumbnail_candy_cranberries_2.jpg

 

  Имам няколко храстчета с боровинки в двора. От онези, едрите. Е, не са като българските ароматни диви боровинки, но пак са си хубави. Обрах ги преди косовете напълно да са ги изкълвали. Правих каквото правих с тях, ядохме, но пак останаха. И ми хрумна да завия по една боровинка в малко маслено тесто. Получиха се миниатюрни топчета, които по-скоро заприличаха на бонбони, отколкото на сладки. Няма рецепта, по-скоро идея.

 

b2ap3_thumbnail_candy_-cranberries.jpg

 

   Ако решите да пробвате, направете сладко маслено тесто, което вие харесвате. Лично аз го подправих с ванилия и лимонова кора. Откъснете малко парче от него и с пръсти изтънете на кора. В нея завийте по една боровинка и оформете гладко топче. Топнете топчетата в леко разбит белтък и оваляйте в счукани ядки по избор. А може и да не го правите, и без ядки са чудни. Подредете бонбончетата в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете за 12-15 мин. на 180*. След това поръсете с пудра захар. Това е всичко. Сладко да ви е!

 

b2ap3_thumbnail_candy_cranberries_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    ЕЛЕНА Вторник, 12 Септември 2017

    Йоли,
    чудесни сладки с боровинки.Боровинките са любимият ми плод.Засях и няколко храстчета, едното оцеля, но все още плод няма.Стана хубаво и голямо храстче и все го торя и поливам.Но по Черноморието тези боровинки никак не виреят.Но са страхотни на вкус и всичко приготвено с тяхно участие.
    Поздрави и лек и спорен ден !

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 14 Септември 2017

    Аз имам 4 храстчета, но ги заварих в градината на бившата собственичка на къщата. Стари са и имаха много плод. И твоите ще станат. Благодаря ти, Ели!

  • Гост
    Ани Четвъртък, 26 Октомври 2017

    здравей Йоли, отново уникално произведение.
    Може ли да ни предложиш вариан за маслено тесто, тъй като при мен експериментите не се получават :D
    Благодаря ти предварително

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 26 Октомври 2017

    Благодаря ти, Ани! Много се радвам, че ти харесаха бонбонките. Да, разбира се, ето ти един вариант на маслено тесто. Имай предвид, че това тесто е все едно и също навсякъде по света. Много малки разлики може да намериш. В сайта тук в категорията "Сладки", както и "Сладкиши" може да разгледаш много рецепти с него. Но все пак, заповядай:

    250 г меко масло
    60 г пудра захар
    ванилия
    1 яйце
    100 г пшеничено нишесте
    320 г брашно

    Разбъркай маслото на крем заедно с пудрата захар и ванилията. Добави яйцето. Смеси брашното и нишестето и ги прибави към маслената смес. За кратко омеси меко тесто. Завий го в найлоново фолио и го приберете в хладилника за половин час. Месенето наистина е важно да е съвсем кратко, колкото да се събере на топка. В противен случай от топлината на ръцете започва да се отделя водата от маслото и тестото се пресича. Съвсем набързо го омеси, не го мачкай дълго време. Това е. Тестото е в голямо количество, направи половината доза. Или цялото, а това, което остане прибери в хладилника или фризера. Винаги може да направиш бисквити от него.

  • Гост
    Ани Четвъртък, 26 Октомври 2017

    Много ти благодаря, ще ги изпробвам още този уикенд

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus