• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Украси
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 3432
 • 0 коментара
 • Печат

Захарни цветни круши

 

b2ap3_thumbnail_candied_pears_4.jpg

 

Тази техника за озахаряване и оцветяване на плодове е стара и изпитана. В интернет ще намерите различни съвети за изсушаването им - във фурна или на стайна температура. Лично аз предпочитам бавното сушене, тъй като при него крайчетата на плодовете остават равни и прави, а от топлината на фурната винаги леко се извиват. Освен, че са вкусни, тези захарни резенчета могат да изглеждат и красиво, ако добавите малко цвят към захарта. Така те се превръщат в чудесна декорация за сладкиши, торти, кремове и сладоледи.

 

b2ap3_thumbnail_candied_pears_3.jpgЕто какво ви е нужно:

твърди круши
захар
сладкарска боя

Начин на приготвяне:

* Първо подгответе цветната захар. За да не се повтарям излишно, прочетете тук как да я приготвите. Добре е захарта да се получи е с наситен цвят. В противен случай плодовете няма да се оцветят добре.

* Покрийте тава с хартия за печене. Нарежете крушите на тънки резенчета като за чипс. Подредете ги в тавата и ги посипете плътно с цветната захар. Може да направите едноцветни круши или с повече цветове, които след това приятно ще се прелеят един в друг. Друг начин на оцветяване е да натопите резенчетата в цветен захарен сироп и след това да изсушите. Аз предпочитам посипването със захар, тъй като цветовете се получават по-активни.

 

b2ap3_thumbnail_candied_pears_1.jpg* Оставете тавата на стайна температура. Лично аз я държа във фурната за да не се прашат крушите. Само след няколко часа резенчетата изглеждат по този начин - захарта се е стопила и разтекла по тях и хартията. Оставете ги още час-два в цветния сироп, след което ги прехвърлете в друга тава върху чиста хартия.

 

b2ap3_thumbnail_candied_pears_2.jpg* Това е всичко. След около седмица ще имате перфектни резенчета цветни захаросани круши. При допир не трябва да лепнат, но трябва да останат пластични и да не се чупят. Разбира се, може да ползвате и фурна, ако не ви се чака толкова дълго. Бъдете внимателни с температурата. Сушете ги от 80 до 100*С или просто ги слагайте от веме на време в топла фурна, след като сте пекли в нея. Бих искала отново да напомня, че прекомерното изсушаване ще направи крушите трошливи и ще деформира краищата на резенчетата. Съхранявайте ги в буркан на стайна температура, като между пластовете круши сложите малко хартия за печене.

* Експериментирайте с цветовете. Може да захаросате и кисели ябълки. Аз направих круши в топли есенни цветове, както и няколко в зелено. Съчетани с резен ароматно сирене и бутилка червено вино, захарните круши се превръщат в чудесен гурме-подарък. Приятни занимания!

 

b2ap3_thumbnail_candied_pears_5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: круши цветна захар

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 22 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus