Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2570
  • Печат

Букетчета

 

 


Продукти


количествата са по ваше желание

кори за баница
топено масло
сирене
спанак
пресен лук
пресен чесън
черен пипер

морков
шунка
кашкавал
домат
пера от зелен лук


Приготвяне

* От корите изрежете с ножица квадрати 10/10 см. Намажете ги с масло. За всяко "букетче" са необходими 3 квадрата. Наредете ги един върху друг като разминавате ъглите им така, че да се получи нещо като звезда.

* Направете фунийки от алуминиево фолио, ако не разполагате с такива метални. За да са по-устойчиви сложете няколко пласта фолио.

* Увийте нарязаните кори около алуминиевите фунийки и изпечете до леко порозовяване. Бъдете внимателни, бързо прегарят. Може да ги изпечете и предния ден.

* Нарежете ситно спанак, лук и чесън. Пасирайте като добавите малко вода, за да може да се получи гладък гъст сос. Прибавете сиренето и пипера и пасирайте отново.

* Напълнете изпечените фунийки от корите с крема. Използвайте шприц за ваше улеснение.

* С малки формички изрежете цветчета и тичинки от кашкавала, шунката и зеленчуците. Нарежете от моркова тънки пръчици и забодете на тях цветчетата като на дръжчици. Залепете тичинките с малко майонеза или меко масло.

* Забодете в напълнените с крем фунийки цветчетата и гарнирайте със зелен лук.

Сервирайте букетчетата небрежно разпръснати по масата. Да ви е сладко!


 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Великден Йоли предястия

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Краси Четвъртък, 01 Януари 2015

    Направих ги, дори не можах да ги опитам. Но ако съдя по скоростта с която изчезнаха, доста са били вкусни :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 02 Януари 2015

    Благодаря ти Краси! Поиграла си си доста с тях, определено са пипкава работа. Малко хора са се захващали да ги правят точно поради тази причина. Благодаря ти отново, мила. Много ме зарадва!

  • Гост
    s Четвъртък, 10 Март 2016

    vajen vapros!

    Zdravejte Yoli,
    Ot skoro opitvam va6ite neverojatni tvorenija i jana uspeh.6te si priznaja,4e malko prepravjam njakoi ,spored vkusa ni-kato spana4enoto rulo,vmesto s 6unka napalnih s pu6ena sjomga- stana val6ebno. No sega kam vaprosa- ako napalnja funijkite prednija den, dali 6et omeknat, za6toto mi trjabvat za sutrinta?
    Blagodarja predvaritelno za cjalata krasota i vkusotija.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 10 Март 2016

    RE:vajen vapros!

    А аз ти благодаря за добрите думи и доверието. Разбира се, че ще преправяш рецептите според вкуса си! Непрекъснато тона съветвам хората като ги пиша. Много добре правиш, точно така трябва. В кулинарията няма нищо задължително, всичко е въпрос на лични предпочитания и вкус. Нужни са само идеи.

    Спокойно си направи фунийките от предния ден. Затвори ги в кутия за да са на сухо място и ще са чудесно хрупкави.

  • Гост
    s Събота, 26 Март 2016

    Blagodarja mnogo, Yoli!

    Zdravejte otnovo, Youli!
    O6te vednaj mnogo blagodarja za skoropostijnija otgovor. Napravih buket4etata za Velikdenskoto praznenstvo na sina mi i pojanah ogromen uspeh, blagodarnie na va6ata ideja i val6ebna recepta. No taj kato korite,koito izpolzvah bjaha dost tanki trjabva6e da stan v 4 4asa, za da gi panja. Majka mi me poskastri i posavetva , sledva6tijat pat da si gi razto4a, vse pak me e nau4ila-hahhaha:D
    O6te vednaj blagodarja i badete vse taka olicetvorenie i vdahnovenie za nas!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 27 Март 2016

    RE:Blagodarja mnogo, Yoli!

    Еха! Толкова се радвам! Много, много ти благодаря! Няма никакво значение, че си станала в 4 часа. Само едно важно нещо има: да си направиш детето щастливо! Благодаря ти още веднъж от сърце! Страхотно ме зарадва!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 23 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus