Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6354
  • Печат

Хлебчета с извара и варени яйца

 

b2ap3_thumbnail_bread_with_eggs_1.jpg

 

Продукти за 4 хлебчета

125 г фина извара или рикота
4 с.л. олио
4 с.л. вода
1 яйце
1/2 ч.л. сол
200 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
4 твърдо сварени яйца

Приготвяне

* В купа разбийте с вилица яйцето и водата. Отделете от него 1 с.л. за да намажете хлебчетата преди печене. Към разбитото яйце прибавете олиото и изварата. Разбъркайте до гладкост.

* Пресейте заедно брашното заедно с бакпулвера и солта. Сипете го при изварената смес и омесете гладко тесто. Дори и тестото леко да лепне не добавяйте повече брашно за да може хлебчетата да останат меки и пухкави.  Поръсете плота с малко брашно, това ще е достатъчно за да не залепва тестото и да го оформите както решите.

* Разделете тестото на четири части. Ако желаете оставете малко количество тесто (колкото орех) за украса. С пръсти разтеглете малки питки. В средата на всяка сложете по едно обелено сварено яйце и завийте на топка.

* Поставете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене. Ако сте оставили тесто за декорация направете плетеница, листенца или каквото ви хрумне. Намажете питките с яйцето, което сте отделили в началото и ги изпечете в предравително загрята на 170* фурна за около 20-25 минути. Сервирайте топли. За мен най-вкусни са със самардала или сминдух. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_bread_with_eggs_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Aneliya Popova Сряда, 04 Май 2016

    Ммм, чудесна идея! Великденските яйца си намериха приложение :) Мерси!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Май 2016

    И аз все се чудя после какво да ги правя. .. Такъв мерак като дойде време за боядисване на Великденски яйца, а после остават и никой не ги поглежда. Май прекалено много боядисвам. Благодаря ти, радвам се, че ти хареса идеята.

  • Гост
    Стамен Николов Сряда, 04 Май 2016

    Прекрасна идея, Йоли! Изглеждат страхотно!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Май 2016

    Благодаря ти приятелю. Съвсем сериозно, тестото горещо го препоръчвам. Много лесно, направо елементарно за правене, а супер вкусно. Радвам се, че ти хареса идеята.

  • Gogolina
    Gogolina Сряда, 04 Май 2016

    Оооо да ... страхотно предложение Йоли :) и определено подправката и за мен ще е самардала ... ползвам я точно за сварените яйца :p А хлебчетата ти са един разкош!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 05 Май 2016

    О да! Самардалата е любимо нещо и у дома! Радвам се, че ти хареса, Дани. Надявам се да ги опиташ и да ти харесат и на вкус. Благодаря ти.

  • Гост
    bety Събота, 07 Май 2016

    Йоли, изглеждат страхотно! Много празнични, пролетни и вкусни!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 08 Май 2016

    Благодаря ти Бети. Радвам се, че ти харесаха. Много е хубаво това тесто, но най-важното е, че яйцата най-сетне свършиха. Ха ха .. Сега ще чакаме пак до догодина.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus