Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4544
  • Печат

Бразилски сладкиш с кафе

 

Продукти

125 г меко масло
150 г пудра захар
3 яйца
125 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
ванилия

 

 


Заливка

250 мл силно сварено кафе
3 с.л. какао
3 с.л. захар
2 с.л. коняк

За гарниране

200 г течна подсладена сладкарска сметана за разбиване
по желание - кокосови стърготини за поръсване

 

 

 


Приготвяне


* Разбийте на пухкав крем маслото със захарта. Добавете яйцата, а след тях брашното, пресято с ванилията и бакпулвера. Сипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 170*фурна и изпечете за около 20 - 25 минути.

* Разбъркайте сухите съставки за заливката и прибавете коняка и кафето. Набодете добре с вилица охладения сладкиш и залейте.Отгоре гарнирайте с бита сметана и ако желаете поръсете с кокос. Оставете сладкиша да престои един ден в хладилника преди да го сервирате. Да ви е сладко!

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли кафе сладкиш

Йоланта Делибозова

  • Ани Канева
    Ани Канева Петък, 06 Февруари 2015

    Този сладкиш го направих в двойна доза и сервирах като Коледна торта "Бразилия" на празничната вечеря. Много лесен за изпълнение, а прекрасен на вкус! И въпреки че, аз съм страстен любител на шоколада, тази торта много ми хареса, защото е лека, пухкава и сочна - точен еквивалент на израза "топи се в устата"! Цялата фамилия я възхваляваше и си отнесе по парче "за в къщи", а майка ми все ме пита кога ще я направя пак! Благодаря ти и за тази рецепта, мила Йоли! :)

    Отговор Отказ
  • Гост
    Ани Герасимова Петък, 13 Февруари 2015

    Напълно потвърждавам думите на адашката! Лесен и прекрасен. Преди време го направих (разбира се с личен почерк, изразяващ се в добавяне и на бадемово брашно, замяната на коняка с ликьор от смукини и шоколадови стърготини за декорация) - стана тотален хит. В резултат на масираната промоция от страна на консуматорите, този сладкиш е вече и в менюто на леля ми, сестра ми и тяхното обкръжение :D
    Вкусната революция продължава пътя си! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 13 Февруари 2015

    Ах, Ани, каква си хитруша ти! Бадеми и смокинов ликьор! Това наистина е допълнение, което ще направи сладкиша страхотен! Благодаря ти за идеята. Бадеми имам, ама смокинов ликьор ...Нищо. Ще търся и ще опитам. Много ми хареса наистина идеята ти. Благодаря ти от сърце и да ви е сладко на всички!

  • Гост
    Гергана Илиева Вторник, 24 Март 2015

    Ром?

    Здравей Йоли,

    Имам амбициозни планове за приготвяне на този прекрасен сладкиш, но не разполагам с коняк, дали бих могла да го заменя с ром? Или с нещо друго?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 24 Март 2015

    RE:Ром?

    Здравей Гери. Разбира се, че можеш да промениш! Всичко и винаги можеш да променяш! Както ти е вкусно, така. Или пък с каквото разполагаш. Всичко е въпрос на личен вкус и въображение. С ром също ще стане чудно, с есенция също. Но и да не слагаш алкохол не е беля. Изобщо няма да навреди на сладкиша. Благодаря ти, много се радвам, че ще го опиташ!

  • Гост
    Поля Борисова Понеделник, 06 Юли 2015

    Здравейте, Йоли :) Бих искала да попитам с какъв размер е формата за печене за това количество продукти ? Изглежда невероятно вкусно :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 06 Юли 2015

    Ще се радвам да опиташ сладкиша, Поли. Наистина е вкусен. Формата ми е съвсем станзартна от тортените, които се продават навсякъде. Може и в тавичка, разбира се. Около 24-26 см. Ти прецени колко искаш да ти е висок сладкиша. Ако ти харесва по-тънък подбери по-голяма форми и обратно. Благодаря ти за доверието.

  • Гост
    Поля Борисова Понеделник, 06 Юли 2015

    Много благодаря за бързият отговор, захващам се още сега :D

  • Гост
    Борислава Неделя, 06 Септември 2015

    Здравейте и от мен ! Имам такъв въпрос : колко % трябва да е сметаната за разбиване за отгоре и каква да бъде тя ? Последният път сметаната ми не можа да се вдигне и бухне много , явно нещо не знам. благодаря !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 07 Септември 2015

    Здравей Боби. Маслеността на сметаната е въпрос само и единствено на твой избор. Зависи дали искаш да е по-лека или не. Обикновено 30% масленост е добре. но аз направо бих те посъветвала да гарнираш сладкиша със заквасена сметана. Става много по-леко и вкусно с нея, отколкото с бита сметана. Само я разбъркваш в лъжица с пудра захар на вкус и ванилия. Без миксер, че се разводнява. За секунди става и съм сигурна, че ще ти хареса. Благодаря ти за коментара.

  • Гост
    Нина Петък, 13 Май 2016

    Здравейте, в момента приготвям сладкиша. Блата е готов, но ми се струва, че е твърде мазен. В рецептата брашното и маслото са равни количества! А, ако го залея с 200 мл кафе ще плува. Сигурна ли сте, че няма грешка в количествата?
    Благодаря Ви!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 13 Май 2016

    Здравей Нина. Вече ти отговорих набързо по имейл, но нека го направя и тук. Може още някой читател да попита същото като теб.

    В количествата няма грешка. Да, равни части са маслото и брашното. Слъдкишът е маслен, много крехък и нежен точно заради малкото брашно. За мен 200 мл кафе дори са недостатъчни за да стане сочен сладкиша. така че, не се притеснявай за заливката.

    Искрено се надявам да ти хареса сладкиша. Благодаря ти за доверието и да ви е сладко на всички у дома!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus