Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2157
  • Печат

Бонбони с грозде и сирене

 

b2ap3_thumbnail_Candy_-with_-grapes_-and_-cheese.jpg

 

Продукти за около  50 бонбона

45 - 50 зърна бяло грозде
300 г овче сирене
150 г синьо сирене
1 - 2 с.л. заквасена сметана
150 г накълцани запечени орехи

 

b2ap3_thumbnail_Candy_-with_-grapes_-and_-cheese_2.jpg

 

Приготвяне

* Настържете двата вида сирене и ги разбъркайте добре със сметаната. С ръце омесете сместа така, както месите кайма.

*  От сместа направете топчета с големината на зърната грозде. "Облечете" зърната грозде със топчетата сирене като се стараете да се получи равномерен пласт. Загладете с длани за да оформите кръгли бонбони и ги оваляйте в запечените орехи. Да ви е сладко и наздраве с хубаво червено вино!

* Тези бонбони са идея на Лора и Стоян, а аз малко я измених. Да си призная, че направих бонбоните със Зелено сирене от Черни Вит и ги представих от страна на Slow Food на DiVino Taste. Тъй като няма как да намерите Зелено сирене, написах рецептата със синьо. Тук може да прочетете за този уникален наш продукт, както и защо не е достъпен до трапезата ни. А ако ви хареса идеята за тези бонбони, може да замените бялото и синьото сирене с други, каквито харесвате, както и орехите с други ядки.

 

b2ap3_thumbnail_Candy_-with_-grapes_-and_-cheese_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 25 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus