Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3842
  • Печат

Бонбони от печена тиква

 

b2ap3_thumbnail_truffles_-of_-roasted_-pumpkin_1-d_20140615-180437_1.jpg

 

Продукти за около 20 бонбона

200 г тиква
3 с.л. захар
2 с.л. стафиди
2 с.л. счукани ядки по избор
2 с.л. сурови тиквени семки
настъргана кора от 1/2 портокал
1 ванилия
1/4 ч.л. канела или микс подправки за меденки
50 г натрошен шоколад
 
За овалване
 
50 г натрошен шоколад
какао за поръсване
 
 

b2ap3_thumbnail_truffles_-of_-roasted_-pumpkin-d.jpg

 

Приготвяне
 
* Почистете тиквата от кората и я поръсете с цялата захар. Изпечете я докато захарта се карамелизира и тиквата омекне. Няколко минути преди края на печенето сипете върху тиквата ядките, тиквените семки и стафидите, накиснати предварително във вода. Запечете до леко зачервяване на ядките. 
 
* След като изпечената тиква изстине я намачкайте с вилица или преса за картофи. Добавете ванилията, канелата, портокаловата кора и шоколада. Опитайте на вкус и ако не е достатъчно сладко може да прибавите още малко захар или мед. Разбъркайте и оформете топчета. Тиквената смес трябва да е достатъчно суха за да може лесно да оформите бонбоните. Има по-водни тикви, ако вашата се е оказала такъв сорт и сместа ви е рядка, сгъстете я като прибавите допълнително фино смлени ядки.
 
* Оваляйте тиквените топчета в натрошен шоколад, поръсете с малко какао и подредете бонбоните в хартиени кошнички. Да ви е сладко!
 
 

b2ap3_thumbnail_truffles_-of_-roasted_-pumpkin-d.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 29 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus