Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4127
  • Печат

Бисквитени топчета с ананас и кокос

 

b2ap3_thumbnail_biskviti_-pineapple.jpg

 

Продукти за 70 - 80 броя

Тесто

3 яйца
3 с.л. вода
120 г захар
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

 

b2ap3_thumbnail_biskviti_-pineapple_4.jpg

 

Пълнеж

1 ч.ч. отцеден плод ананас от консерва
100 г счукани орехи
500 мл подсладена сладкарска сметана
ванилия

За овалване

200 г кокосови стърготини
 

b2ap3_thumbnail_biskviti_-pineapple_3.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте яйцата с водата и захарта на пяна. Добавете ванилията, лимоновата кора и брашното, пресято с бакпулвера. Изсипете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и го изпечете за около 20 - 25 минути. След като бисквитената кора изстине я стрийте с ръце на трохи.

* Разбийте сметаната на сняг заедно с ванилията, а ананаса нарежете на малки кубчета.

* Внимателно смесете трохите, сметаната и орехите. Не бъркайте дълго време, сместа трябва да остане пухкава.

* С ръце направете топчета с големина на орех и оваляйте в кокоса.

* Преди сервиране оставете топчетата в хладилник поне за 2 часа. Количествата са големи, може да ги намалите на половина. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_biskviti_-pineapple_1.jpg

b2ap3_thumbnail_biskviti_-pineapple_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: коледа сладки

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Цвети Понеделник, 02 Февруари 2015

    Скъпа Йоли,

    Бих искала да Те поздравя за новия сайта, който е много прекрасен, интересен и полезен. Всички твои рецепти са великолепни и при мен поне винаги имат 100% успеваемост. Благодаря Ти, от сърце, че споделяш с нас прекрасните си кулинарни шедьоври :-)
    Относно тези толкова апетитни сладки с кокос и ананас бих искала да попитам ананаса къде точно се прибавя - разбърква се със сметаната или накрая във всяко топче от тестото се пъха парченце ананас?
    Предварително Ти, Благодаря за отговора и Ти желая още много кулинарни, а и не само успехи :-)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 04 Февруари 2015

    Здравей Цвети. Много ди мила, благодаря ти. Радвам се, че ти харесва сайта и рецептите в него. За топчетата ананаса се слага в сухата смес и всичко се смесва. След това се прибавя сметаната. Да са ви сладки на всички у дома и отново ти благодаря .

  • Гост
    моника Сряда, 25 Февруари 2015

    Йоли здравуе, много ми хареса рецептата, искам да я пробвам но с половин доза но се чудя колко яйца да сложа

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 25 Февруари 2015

    Здравей Мони. Ще се радвам да опиташ рецептата и се надявам да ти хареса. Спокойно си сложи 2 яйца. Дори тестото да стане малко по-рядко няма никакво значение. Ще се изпече идеално, а ти така или иначе след това ще го направиш на трохи. Смело слагай 2 яйца. Благодаря ти и да ти е сладко!

  • Гост
    Моника Сряда, 25 Февруари 2015

    Благодаря:)

  • Гост
    Камелия Сряда, 21 Октомври 2015

    Въпрос

    Здравей Йоли, моля те да ми кажеш каква сметана имаш в предвид под "500 мл подсладена сладкарска сметана" - заквасена или течна, защото не знам на кое се каза следкарска сметана? А също така и на кое се казва готварска сметана?
    Благодаря ти предварително

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 23 Октомври 2015

    RE:Въпрос

    Ками, по принцип сметаната е само един единствен продукт. Това е млечен продукт, животински. Не се подлъгвай по кутиите, на които пише "Сметана", а е растителна. Този продукт няма право да се нарича така. Това е тебен маргарин, нищо друго. Така че, по възможност винаги търси млечна сметана. Аз купувам от Лидл на фирма Пилос. Опаковката е картонена, червена и е по 200 мл. Има и на Президент, но е по-скъпа.

    Заквасената сметана пак е истински млечен продукт, но е леко кисела. Прилича на гъсто кисело мляко. Тя не е подходяща за разбиване до пухкавост. С нея също стават великолепни сладкиши, но пак повтарям - не е за разбиване на гъст крем.

    В случая няма никакво значение каква е тебната сметана. Сладкарска, готварска ... все тая. Важното е да може да се разбие на сняг. Писала съм да е подсладена по вкус, нека човек сам прецени как му харесва. А може и да не се подслажда. Наистина е въпрос на вкус. Та това е. Нищо специално, най-обикновена течна сметана. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.

  • Гост
    Камелия Вторник, 27 Октомври 2015

    RE:RE:Въпрос

    Благодаря ти, не разбрах, че си ми отговорила тук за това ти писах отново.
    Миналата Коледа ги направих със Заквасена сметана, защото не прецених да те попитам преди това, но този година ще ги направя правилно.
    Всички твои рецепти които съм правила са невероятни :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 27 Октомври 2015

    RE:RE:RE:Въпрос

    Ками, с разбита сметана стават по-пухкави и много повече като количество. Но и със заквасена е хубаво. Понякога дори я предпочитам пред течната. Благодаря ти миличка!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus