Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1350
  • Печат

Бишкотени пръчици

b2ap3_thumbnail_CANTUC3.JPG

 

 Продукти за 25 - 30 броя

1 1/2 ч.ч. брашно
2 равни ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. суров шам фъстък
1/4 ч.ч. кедрови ядки
1/2 ч.ч. сушени червени боровинки
1 яйце
1 белтък
1 ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
настъргана кора от 1/2 портокал

 

b2ap3_thumbnail_CANTUC1.JPG

 

 Приготвяне

* В купа смесете сухите съставки. Към тях прибавете леко разбити яйцето и белтъка. Разбъркайте с лъжица докато всичко се смеси добре.

* Сипете тестото в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене и разнесете като оформите правоъгълник. С мокри ръце загладете тестото и дооформете.

* Изпечете в предварително загрята на 180* фурна за около 10-15 минути. Извадете изпечената кора и оставете да се охлади леко. Още докато е леко топла я нарежете на ленти с желани от вас размери. Поставете ги отново в тавата и леко ги запечете докато порозовеят  от всички страни. Съхранявайте бишкотите в кутия.

* Много приятни твърди и хрупкави бисквити. Всъщност това са вид италиански канточини. Чудесни са с кафе или чаша мляко. Може да промените ядките и сушените плодове с такива, каквито най-много обичате. Рецептата е на Айн. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_CANTUC2.JPG

последно модифициран в
Отбелязана с: бисквити коледа сладки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus