Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2843
  • Печат

Билкови хлебчета

 

b2ap3_thumbnail_hleb4eta_2-d.jpg

 

Продукти за 12-14 хлебчета

500 г брашно
20 г прясна мая
300 мл хладка вода
2 с.л. зехтин, ½ ч.л. сол, 1 ч.л. захар
брашно за доизмесване
100 г течно масло
1 с.л. нарязани пресни билки по избор – див лук, розмарин, салвия, мащерка, риган.

 

b2ap3_thumbnail_hleb4eta_6.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте брашното със солта и захарта. Разтворете маята във водата и заедно със зехтина я сипете в брашното. Омесете меко и еластично тесто. Ако е нужно прибавете още малко брашно. Сложете тестото в купа, покрийте я с полиетиленово фолио и го оставете да втаса докато удвои обема си.

* Смесете маслото с билките. Нарежете с ножица тестото на малки хапки. Всяка топнете или намажете в малко от масло. В леглата на формичка за печене на мъфини сложете по няколко хапчици тесто, докато ги напълните до горе.

 

b2ap3_thumbnail_hleb4eta_5.jpg

b2ap3_thumbnail_hleb4eta_4.jpg

 

 * Оставете хлебчетата отново да втасат. Изпечете ги в  загрята на 180* фурна за около 20 – 25 минути. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_hleb4eta_3-d.jpg

b2ap3_thumbnail_hleb4eta-d.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ани Канева Вторник, 20 Януари 2015

    Ааа, Йоли...а къде е маринованото мляко?!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 21 Януари 2015

    Ха ха, Аничко. Голяма си ми сладурка. Няма ги, мила. Млякото го измислих за предаването. Имаше време за попълване и ни трябваше някаква съвсем кратка рецепта. И ето ни, хоп, мариновано мляко. Всъщност, в предаването има много рецепти, които ги няма тук или пък са доста променени.

  • Гост
    Ани Канева Сряда, 21 Януари 2015

    А бе забелязвам и аз едни различия! Снощи например, докато се опиянявах от рецептите ти за торти, ми се стори че при Малиново-шоколадовата в предаването май имаше и ред бял ганаш, а тук го няма...явно се стремиш да ни улесняваш, сладурката ми тя! Ама я го драсни някъде това мариновано мляко, че много му се "наточих" с тия превъзходни билкови хапчици! С любов!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 23 Януари 2015

    Ами ще ти издам май как се случваха нещата по време на снимки. В Гложене моментът с пазара беше адски труден. Пазаруваше се веднъж седмично от София , а снимките бяха всеки ден по две предавания. Страшен проблем с намирането на конкретните продукти за повечето от рецептите, които бях задала предварително. Почти във всяка рецепта се наложи да променям нещата в движение, понякога по време на самите снимки без режисьора и сценариста да знаят това. "Йоли, какви ги свърши пак! Тук пише съвсем друго, а ти правиш коренно различно нещо". Сценаристката направо беше се побъркала с мен. Но съм си такава, непрестанно експериментирам и променям. Наистина са различни рецептите в предаването, както ми идваша отвътре, така ги правех. Почти не съм чела рецептите, които бях подбрала, а няма как да ги помня наизуст. Та така. Киселото мляко трябва да е много добре изцедено, овче или биволско е най-добре, но може и с краве, стига да е наистина гъсто. Оформяш го на топчета, овалваш ги в пресни подправки по твой избор и слагаш в буркан. Заливаш със зехтин и оставяш за няколко дена в хладилника. Това е всичко, не е кой знае колко сложно. Благодаря ти Ани, голяма си ми сладурка.

  • Гост
    Ани Канева Четвъртък, 22 Януари 2015

    Йоли, при тая рецепта в предаването, ти сложи и яйца! Защо тук ги няма?! Ето пак промени, мила моя!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 23 Януари 2015

    Ох, не ми се сърди, моля те. Изобщо не сравнявай рецептите в предаването с тези тук. Отговорих на предния ти коментар, ще ме разбереш. Такава съм си, какво да направя. Нищо не мога да направя два пъти еднакво. Ако искаш може да сложеш яйца, така тестото става по-богато на вкус. Наистина сама прецени.

  • Гост
    Ани Канева Петък, 23 Януари 2015

    Благодаря ти Йолка, че отделяш от времето си за мен!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 23 Януари 2015

    ;););)

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 26 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus