• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Български гозби
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7470
  • 0 коментара
  • Печат

Телешко тербелия

 

b2ap3_thumbnail_beef_terbium_2.jpg

 

Продукти за 4 порции

800 г телешки врат или плешка без кост
1 глава нарязан лук
2 с.л. нарязан пащърнак
2 с.л. нарязана глава целина
2 с.л. олио
1-2 с.л. брашно
250 мл гореща вода
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. сух джоджен
400 г пълномаслено кисело мляко
4 яйца
40 г масло
1 ч.л. червен пипер

Приготвяне

* Нарежете месото на порции и го запържете в олиото. Добавете лука, пащърнака и целината. Посипете с брашното и разбъркайте добре.

* След като брашното се запържи намалете силата на огъня и налейте горещата вода. Ако е нужно добавете още вода, докато получите плътен сос. Посолете и поръсете с черен пипер и джоджен. Задушете месото до пълно омекване.

* Извадете месото в чиния. С пасатор пасирайте соса до гладкост. Към него прибавете киселото мляко и разбъркайте. Едно по едно добавете яйцата и гответе на умерен огън, като бъркате непрекъснато. 


* След като сосът се сгъсти добавете задушеното месо. В отделен съд запържете маслото и червения пипер. Преди сервиране полейте ястието с маслената запръжка. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_beef_terbium_1.jpg

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 19 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus