Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2719
  • Печат

Телешки рулади с червен лук

 

b2ap3_thumbnail_beef_roulade_with_red_onion_4.jpg

 

Продукти за 4 порции

600-800 г телешко месо за шницели
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. масло
1 с.л. свинска мас
100 мл телешки бульон
100 мл червено вино
1 гвоздейче карамфил
1/4 ч.л. канела
2 зърна бахар
1 ч.л. настъргана портокалова кора
бучка студено масло за монтиране на соса (около 20 г)

Пълнеж

500 г червен лук
2 с.л. масло
100 мл червено вино
1-2 с.л. кафява захар
2-3 с.л. балсамов оцет
сол на вкус

 

b2ap3_thumbnail_beef_roulade_with_red_onion_1.jpg



Приготвяне

* Нарежете лука на полумесеци и го запържете в маслото. Налейте виното и задушете докато омекне. Подправете с кафява захар, балсамов оцет и сол. Балансирайте вкуса според вашите предпочитания. Ако харесвате по-кисело увеличете оцета и съответно за повече сладост сипете още малко захар. Махнете капака и гответе лука докато течността се изпари напълно и се карамелизира.

* Изтънете шницелите с домасинско чукче. Посолете и поръсете с черен пипер. Разпределете лука по тях и завийте на рулади. Прикрепете с клечки за зъби за да не се развият по време на готвене. Запържете руладите до златисто в маслото и маста. Извадете ги в чиния.

* В мазнината от пърженето налейте постепенно бульона, като бъркате с дървена лъжица и изстържете всички полепнали загорели частици от месото. Те ще дадат вкуса на соса. Редуцирайте бульона до 1/2 и налейте виното.  Прибавете подправките и портокаловата кора. Посолете и поръсете с черен пипер. Върнете руладите в соса и задушете ястието на бавен огън докато месото напълно омекне. Дръпнете съда от котлона и добавете бучката масло. Разбъркайте внимателно докато се стопи и сервирайте руладите със соса и гарнитура по ваш избор. Да ви е сладко!

*** Помолете месаря да ви отреже големи телешки шницели. Така ще успеете да направите по-големи рулади с много пълнеж. Руладите трябва да се задушават в малко сос, а не да плуват като в супа. Следете количеството течност и съответно или добавяйте по малко вода или бульон, или изпарявайте без капак, ако е в повече. За да стане по-фин соса може да го прецедите през цедка. Ако харесвате по-плътни сосове, сгъстете с 1 ч.л. пшеничено или царевично нишесте, размито в малко студена вода. Ястието може да се приготви и във фурна.

 

b2ap3_thumbnail_beef_roulade_with_red_onion_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Четвъртък, 30 Март 2017

    Чудесно и идеално за мен предложение, Йоли! Имам доста телешко във фризера и сега ще се превърне в тези руладинки! Усмивки сърдечни, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 31 Март 2017

    Люси, лично аз ги намирам за много, много вкусни и често ги приготвям. Ще се радвам, ако и на вас ви харесат. Благодаря ти, Слънчо!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus