Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5964
  • Печат

Бърза пилешка кавърма в чушки

 

b2ap3_thumbnail_P1010034-y.jpg

 

   Днес съм ви приготвила вкусна пилешка кавърма в чушки. Обикновено я правя в гювечета и я сервирам на персонални порции. Но сега вместо в тях реших да я направя в чушки. Целта ми беше пилешкото месо да остане сочно и крехко, а чушките да имат вкус на пържени. Сготвих ги в Airfryer, тъй като уредът е ново поколение фритюрници, които пържат само с 1 лъжица мазнина.  За да получа желания ефект и месото да остане сочно, предварително не съм го обработвала термично. А за да получа вкуса на пържени чукшки, просто ги намазах отвън с малко олио. Ако бях изпържила чушките в тиган щеше да ми е необходимо доста повече мазнина, да не говорим, че със сигурност нямаше да е и здравословно. В случая, готвейки в Airfryer мазнината е толкова малко, че дори нищо излишно от нея не се отцеди в тавичката. Получи се вкусно и свежо ястие, което съвсем скоро ще повторя с удоволствие. Вижте рецептата.



Продукти за 4 порции


4 големи чушки
3 с.л. олио
200 г бяло пилешко месо
1 морков, нарязан на ситно
½ глава лук, нарязана на едро
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2-3 гъби, нарязани на филийки
½ ч.л. червен пипер
½ ч.л. чубрица
100 мл бяло вино
1 ч.л. нишесте
Сол и черен пипер на вкус
1 начупен на дребно дафинов лист
2-3 зърна бахар

 

b2ap3_thumbnail_P1010114-yy_20160117-175808_1.jpg



Приготвяне

* Нарежете месото на малки хапки. Сложете го в купа и го смесете с моркова, лука, чесъна, гъбите, червения пипер, и чубрицата. Поръсете с нишестето и разбъркайте. Залейте с виното и 2 с.л. олио. Овкусете с дафинов лист и бахар.

* Разполовете чушките и ги намажете от външна страна с останалото олио. Подредете ги в кошницата на Airfryer. Напълнете ги с пилешкото месо.

* Включете уреда и го настройте на 180* за 35 минути. Пуснете го да загрее за 2 минути и чак тогава сложете кошницата с чушките. По време на готвенето може да разбърквате с малка лъжичка пълнежа за да не прегаря отгоре. След приключване на програмата извадете чушките от уреда и ги сервирайте веднага. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_P1010013-y.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Daniela
    Daniela Понеделник, 18 Януари 2016

    Прекрасно предложение, Йоли! Вярвам,че ще се получи невероятно ястие с този уред, но аз години наред ти се доверявам, така, че и с тиган и тава пак ще го приготвя и ще имам идеално хапване. Не преставай да удовлетворяваш и традиционни и иновативни желания...ти го можеш!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 19 Януари 2016

    Благодаря ти мила Дани. Ти го каза, всичко може да се приготви вкусно на тиган или във фурна. Въпросът е само и единствено на желание. Много ти благодаря!

    Отговор Отказ
  • Светулка
    Светулка Неделя, 24 Януари 2016

    Йолинка, кавърмата е чудесна! Аз правя понякога пълнени чушки с пилешко месо и ми беше поомръзнало. Реших да разнообразя менюто вчера с тази рецепта. Получи се много вкусно ястие.:p

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 26 Януари 2016

    Благодаря ти Светле. И аз като теб направих, просто реших да напълня с нещо друго чушките този път. Да са ви сладки!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 20 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus