Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2653
  • Печат

Барбун с кориандър и кускус



b2ap3_thumbnail_barbuna_2.jpg

Продукти за 4 порции

4 големи барбуна
кориандър на зърна

Марината

1 с.л. рибен сос
1 с.л. соев сос
1 скилидка счукан чесън
1 ч.л. кафява захар
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. доматено пюре

За кускуса

1 ч.ч. кускус
2 ч.ч. горещ пилешки бульон
4-5 с.л. зехтин
сок от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
шепа натрошени бадеми
шепа сварен нахут
1 малка краставица, нарязана на ситни кубчета

 

b2ap3_thumbnail_barbuna_3.jpg



Приготвяне:

* Разбъркайте всички продукти за маринатата и залейте рибата. Посипете я със зърна кориандър и оставете  да престои докато приготвите кускуса.

 

 

b2ap3_thumbnail_barbuna_1.jpg



* Залейте кускуса с горещия бульон и го оставете да набъбне. Подправете със зехтин, лимон, сол и черен пипер. Добавете бадемите, нахута и краставицата. Разбъркайте кускуса и го разпределете в чинии.

* Изпечете рибата на скара или в силно загрята фурна на 200* за около 10-15 минути.

* Поднесете барбуна с кускус и свежа салата. Да ви е сладко!



b2ap3_thumbnail_barbuna_4.jpg

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Елена Петък, 14 Август 2015

    Прекрасно рибно ястие Йоли, чудесно поднесено, много интересно и вкусно.Чудесни снимки !
    Поздрави и весело лято !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 15 Август 2015

    Благодаря Ели. Като имаш хубава риба, всичко се получава вкусно. Важен е материала.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 24 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus