Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2948
  • Печат

Банички хапки

 

 

 


Продукти

кори за баница
топено масло

шунка
кашкавал
яйце
заквасена сметана





Приготвяне

* Нарежете шунка и кашкавал на малки кубчета. Сложете яйце и сметана. Разбъркайте. Количествата зависят от това, колко хапки искате да направите. Плънката трябва да е леко влажна, а не течна. Обикновето 1 яйце и 2 с.л. сметана са достатъчни за 100 г шунка и 100 г кашкавал.

* Прегънете корите на половина по дължина, намажете с масло и отново сгънете. Целта е да получите лента , не по-широка от 8 - 10 см. В единият край  сложете малко от пълнежа.




* Загънете кората около плънката така, че тя да остане затворена вътре и завийте на стегнато охлювче.




* Подредете хапките в тавичка на малко разтояние една от друга. Върху всяка баничка сложете малко кашкавал и изпечете в предварително загрята на 180* фурна до зачервяване на корите и кашкавала.

* Това е. Лесно, бързо и малко по-различно от баница. Разбира се, може да напълните баничките с най-различни пълнежи, както солени, така и сладки. Да ви е сладко!



 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: банички Йоли тестени

Йоланта Делибозова

  • bety
    bety Събота, 04 Април 2015

    Здравейте! Днес ги изпробвах, чудесни са въпреки че плънката ми стана малко редичка :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 05 Април 2015

    Благодаря ти Бети. Като е редичка веднага я съгстявашс още малко кашкавал. Аз затова не съм посочила точни мерки за да може всеки сам да прецени как ще чу хареса. Много се радвам, че са ти харесали. Благодаря ти за доверието и Светли празници!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus