Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2165
  • Печат

Бананови сладки

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_1.jpg

 

Продукти за около 20 двойни сладки

150 г меко масло
100 г пудра захар
1 жълтък
1/4 ч.л. канела
ванилия
1/4 ч.л. бакпулвер
250 г брашно

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_7.jpg

 

Пълнеж

1 банан
100 г шоколад по избор
разбито яйце за намазване
пудра захар за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте маслото с пудрата захар. Добавете жълтъка. Пресейте брашното заедно с ванилията, канелата и бакпулвера. Прибавете го към маслото и бързо замесете меко тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете за 30 минути в хладилника.

* Разточете тестото с дебелина около 3 - 4 мм. За ваше улеснение разточвайте на малки части върху хартия за печене. Ако е нужно поръсете с малко брашно.

* Изрежете кръгчета с малка чашка или формичка и намажете краищата им с разбито яйце. В средата на всяко кръгче поставете тънко резенче банан и малко шоколад. Може да настържете шоколада, да го начупите, да ползвате шоколадов чипс или както аз - шоколад на копчета. Изборът на шоколад е ваш - натурален, млечен или бял.

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_3.jpg

 

* Върху пълнежа на бисквитите сложете кръгче от тестото като леко го разтеглите с пръсти за да стане малко по-голямо от основата. Прилепете добре краищата. Ако искате да е съвсем равно може наново да изрежете двойната бисквитка с формичката.

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_4.jpg

 

* Намажете сладките с яйце и изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 180* фурна. След като се охладят ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!

Идеята може да видите тук. 

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: банани сладки

Йоланта Делибозова

  • Ралица
    Ралица Събота, 24 Юни 2017

    Йоли, получих бурни аплодисменти за тези сладки :). Тестото ми се ронеше, едвам ги наредих, но каква вкусотия. Не знам как ги правиш такива съвършено равни, засега дори не мога да мечтая в такъв вид да ми се получат. Много нежни, хрупкави, вкусни.... Благодаря ти

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 25 Юни 2017

    Благодаря ти отново, Рали! Верен последовател си ми ти! Много се радвам, че са ви харесали сладките.

    Сега ще ти кажа защо се е получило ронливо тестото. Това трябва да го знаеш като принцип при работа с маслено тесто. То е много лесно и бързо, но и капризно. Не понася топлина и дълго месене с ръце. От топлината на ръцете започва да се отделя водата от маслото и тестото се пресича. Става на трохи и след това се обработва трудно, да не говорим, че и при печене става твърдо. Затова са ти станали и хрупкави сладките, а трябва да са много нежни и крехки. Това тесто може да се оправи, ако се охлади и след това отново се премеси бързо с 1 с.л. ледена вода и още малко брашно. Но запомни, само разбъркваш маслото със захарта и жълтъка. Просто на хомогенна маса. След това прибавяш брашното и буквално за минутка го събираш на топка. Месене не е нужно. След това може да го сложиш за 30 мин. в хладилник, а може и веднага да го разточиш върху добре набрашнен плот. колкото по-малко го пипаш и месиш, толкова по-добре. Това е, няма друго. Благодаря ти още веднъж!

  • Ралица
    Ралица Понеделник, 26 Юни 2017

    Благодаря ти, Йоли. Това бяха много важни уточнения. Аз наистина мислех, че ако помеся още малко, ще го наредя :D , а то сякаш ми се присмиваше. Ще го направя пак съвсем скоро и тъкмо ще затвърдя рецептата. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus