Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2044
  • Печат

Бананови сладки

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_1.jpg

 

Продукти за около 20 двойни сладки

150 г меко масло
100 г пудра захар
1 жълтък
1/4 ч.л. канела
ванилия
1/4 ч.л. бакпулвер
250 г брашно

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_7.jpg

 

Пълнеж

1 банан
100 г шоколад по избор
разбито яйце за намазване
пудра захар за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте маслото с пудрата захар. Добавете жълтъка. Пресейте брашното заедно с ванилията, канелата и бакпулвера. Прибавете го към маслото и бързо замесете меко тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете за 30 минути в хладилника.

* Разточете тестото с дебелина около 3 - 4 мм. За ваше улеснение разточвайте на малки части върху хартия за печене. Ако е нужно поръсете с малко брашно.

* Изрежете кръгчета с малка чашка или формичка и намажете краищата им с разбито яйце. В средата на всяко кръгче поставете тънко резенче банан и малко шоколад. Може да настържете шоколада, да го начупите, да ползвате шоколадов чипс или както аз - шоколад на копчета. Изборът на шоколад е ваш - натурален, млечен или бял.

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_3.jpg

 

* Върху пълнежа на бисквитите сложете кръгче от тестото като леко го разтеглите с пръсти за да стане малко по-голямо от основата. Прилепете добре краищата. Ако искате да е съвсем равно може наново да изрежете двойната бисквитка с формичката.

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_4.jpg

 

* Намажете сладките с яйце и изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 180* фурна. След като се охладят ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!

Идеята може да видите тук. 

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-banana_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: банани сладки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 26 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus