• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Кексове и мъфини
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8583
  • 8 коментара
  • Печат

Малък бананов кекс с орехова глазура

 

b2ap3_thumbnail_banana_cake_1.jpg

 

Продукти за форма 11/20 см

1 яйце
50 г светла кафява захар
2 с.л. течен мед
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. кардамон
ванилия
1намачкан добре узрял банан
3-4 с.л. накълцани на едро орехи
2 с.л. стафиди
100 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
90 г стопено масло

Глазура:

4 с.л. мед
50 г масло
50 г цели орехови ядки

 

b2ap3_thumbnail_banana_cake_3.jpg

 


Приготвяне

* Разбийте яйцето заедно със захарта на пухкав крем. Добавете меда, подправките, банановото пюре и разбъркайте.

* Отделно смесете брашното заедно с орехите, стафидите и бакпулвера. Сипете го при банановата смес и разбъркайте. Накрая налейте маслото и разбийте добре. Може да направите всичко това с миксер.

* Покрийте малка форма за кекс с хартия за печене. Изсипете вътре тестото, загладете и изпечете в предварително загрята на 170* фурна за около 35-40  минути. След първите 20 минути може да покриете кекса с лист алуминиево фолио за да не прегаря отгоре. След 35-а минута проверявайте готовността с дървена клечка. Ако е нужно печете кекса малко повече от 40 минути.

* За глазурата кипнете меда и маслото. След като леко се сгъсти прибавете орехите. Залейте изстиналият кекс с топлата глазура. Може да сервирате незабавно. Ако искате по-голям кекс увеличете двойно продуктите.  Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_banana_cake_2.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    bety Четвъртък, 23 Февруари 2017

    Любима, много любима комбинация! Карамел, орехи, сочен бананов кекс! Какво му трябва на човек в един прекрасен следобед! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 26 Февруари 2017

    Благодаря ти, Бети! Права си, наистина много добре си подхождат тези продукти. Радвам се, че ти хареса!

  • Гост
    Dubravka Петък, 24 Февруари 2017

    Fantastic recipe can imagine how you first bite in crunchy nuts and than somewhat softer cake

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 26 Февруари 2017

    Many thanks, Dubravka!

  • Гост
    Кремена Понеделник, 29 Януари 2018

    Страхотен!!!

  • Yoli
    Yoli Вторник, 30 Януари 2018

    Благодаря ти, Креми!

  • Гост
    Marieta Четвъртък, 15 Февруари 2018

    Страхотна рецепта, благодаря! У дома беше определен като най-вкусния кекс, който съм правила до сега :)

  • Yoli
    Yoli Събота, 17 Февруари 2018

    Много ти благодаря, Мариета! Радвам се, че ви е харесал кекса. Страхотно съм щастлива!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 16 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus