Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4561
  • Печат

Балсамово свинско

 

b2ap3_thumbnail_balsamic_-pork.jpg

 

Продукти за 4 порции

600 г свинско контра филе
2 с.л. кафява захар
4-5 с.л. балсамов оцет
2 с.л.зехтин
2-3 скилидки нарязан чесън
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. брашно
20 г масло
1 с.л. олио
стрък розмарин
вода

 

b2ap3_thumbnail_balsamic_-pork_1.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете месото на шницели и го сложете в купа. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с кафявата захар и залейте с оцета и зехтина. Приберете в хладилника и оставете да се маринова няколко часа, най-добре една нощ.

* Отцедете месото от маринатата и го оваляйте в брашно. Изпържете до златисто в маслото и олиото заедно с розмарина и чесъна. Извадете го в чиния.

* В мазнината от пърженето налейте маринатата и разредете с малко вода. Посолете. Опитайте на вкус и ако е нужно добавете още захар, оцет или сол. Може да увеличите количеството на соса. Ако желаете по-плътен сос го сгъстете с малко размито в студена вода нишесте.

* Върнете месото в соса, извадете клончето розмарин и кипнете. Сервирайте ястието топло с гарнитура по ваше желание. Аз избрах спагети, овкусени с малко чесън, босилеково олио и пресен босилек. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Schweinefleisch.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    spascho Сряда, 10 Декември 2014

    imame vsichko

    tova qstie bihme go probvali.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 10 Декември 2014

    RE:imame vsichko

    Ще се радвам да го опитате. А още повече, ако ви хареса. Благодаря ти и да ви е сладко!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus