Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1358
  • Печат

Балсамови череши със зелен пипер

 

b2ap3_thumbnail_balsamic_-cherries_1.jpg

 

Предлагам ви едно допълнение към различни видове сирене, студени меса или дивеч. Може да замените черешине с вишни. Балансирайте вкуса според вашия. Опитайте, и подправете с толкова захар, оцет и сол, че да ви хареса. Ако искате да съхраните плодовете за дълъг период ги направете както се приготвят сладка и конфитюри.

 

b2ap3_thumbnail_balsamic_-cherries_4d.png

 

 Продукти

 1 ч.ч. почистени череши
1 - 2 с.л. кафява захар
5 - 6 с.л. балсамов оцет
сол на вкус
1 ч.л. нишесте
50 мл вода
1 ч.л. маринован зелен пипер
 
 

b2ap3_thumbnail__balsamic_-cherries_3.jpg

 

 Приготвяне

 * Сипете черешите и захарта в тенджерка. Добре е да ползвате съд с незалепващо покритие. Карамелизирайте плодовете за 2 - 3 минути като разбърквате. Добавете оцета и солта. Гответе още 2 минути докато започнат да се образуват мехурчета и оцета се редуцира на половина. Не преварявайте плодовете, добре е да останат хрупкави.
 
* Разтворете нишестето във водата и го сипете при черешите. Кипнете всичко и отстранете от огъня. Накрая добавете зеления пипер. Охладете и сервирайте. Да ви е сладко!
 
 

b2ap3_thumbnail_balsamic_-cherries_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: сосове череши

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 24 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus