• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2953
  • 2 коментара
  • Печат

Авокадо-пасти

 

b2ap3_thumbnail_avokado_pasti-1.jpg

 

Продукти:

бисквитена основа:

130 г фино смлени чаени ванилови бисквити
100 г стопено масло
40 г кокосови стърготини

авокадо-крем:

1 голямо авокадо
сок и настъргана кора от 1 лайм
60 г пудра захар
ванилия
200 мл течна сметана
1 пакетче желатин (9г)

ванилов крем:

175 г натурално крем-сирене Philadelphia
60 г пудра захар
ванилия
200 г течна сметана
1 пакетче желатин (9г)

Приготвяне:

* В купа разбъркайте бисквитите, маслото и кокосовите стърготини. Покрийте тава с приблизителни размери 18X27 см с хартия за печене. Изсипете бисквитените трохи и ги разпределете на равен пласт по дъното на тавата. Притиснете с лъжица за да оформите тънка подложка.

* За авокадо-крема пасирайте авокадото заедно със сока от лайм. Прибавете захарта, валинията и настърганата кора от лайм. Разбийте сметаната до пухкаво, а желатина стопете на водна баня в 50 мл вода. Налейте желатина при авокадото и добре разбъркайте. Прибавете сметаната и размесете докато получите еднороден крем. С лъжица съвсем небрежно сипете крема върху бисквитената основа. Охладете за 20 минути.

* За ваниловия крем разбъркайте крем-сиренето заедно със захарта и ванилията. Както и при авокадо-крема стопете желатина и разбийте сметаната. Смесете желатина с крем-сиренето, а след това прибавете сметаната. Разбъркайте добре. Излейте ваниловия крем върху авокадо-крема и приберете в хладилник за няколко часа до пълно желиране.

* Нарежете сладкиша на квадрати и гарнирайте с резенчета лайм и шамфъстък. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_avokado_pasti-2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: авокадо крем сирене лайм

Коментари

  • Гост
    Силвия Димитрова Понеделник, 25 Март 2019

    Здравейте, двете сметани разбиват ли се до крем преди смесването или се прибавят течни?

  • Yoli
    Yoli Вторник, 26 Март 2019

    Силве, извини ме, ако не съм написала ясно. И за двата крема съм посочила, че сметаната се разбива до пухкаво. Не трябва да е напълно твърда, а само сгъстена до пухкава консистенция.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus