• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6197
  • 8 коментара
  • Печат

Мини авокадо-палачинки с извара и сьомга

 

b2ap3_thumbnail_avocado_pancakes_3.jpg

 

b2ap3_thumbnail_avocado_pancakes_2.jpg



Продукти за 16-20 хапки, в зависимост от големината

1 авокадо
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. зехтин
1 яйце
50 мл газирана вода "Михалково"
25 мл прясно мляко
60 г брашно
1/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. кайенски пипер
1/4 ч.л. индийско орехче
сол на вкус
150 г фина извара
100 г пушена сьомга

 

b2ap3_thumbnail_avocado_pancakes_6.jpg



Приготвяне

* Почистете авокадото и го пасирайте заедно с лимоновия сок, зехтина, яйцето, половината газирана вода и прясното мляко. Към полученото пюре добавете брашното, бакпулвера и подправките и солта. Разбъркайте. В малки силиконови форми-полусфери сипете по 1 ч.л. от сместа. Загрейте фурната на 170* и ги изпечете за 15-20 минути. Ако решите да направите палачинките в тиган, пропуснете бакпулвера. В загагрят и намаслен тиган сипете по 1 ч.л. от тестото и пържете от двете страни, както се правят класически палачинки, тип блини или пенкейкс.

* Посолете изварата и я пасирайте или претрийте през фина цедка. Внимателно я разбъркайте с останалата газирана вода за да стане гладка и пухкава.

* Накълцайте сьомгата много ситно за да наподобява червен хайвер.

* Гарнирайте палачинките с извара, риба и по желание украсете с каперси и зелен лук.

* Палачинките са подходящи за замразяване. Може да ги приготвите предварително и замразите. Преди да ги поднесете ги размразете и гарнирайте. Изварата може да замените с крем-сирене, заквасена сметана, маскарпоне или друг подходящ крем по ваш избор.


b2ap3_thumbnail_avocado_pancakes_1.jpg

b2ap3_thumbnail_avocado_pancakes_4.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Андреана Тосева Четвъртък, 16 Февруари 2017

    Мини авокадо-палачинки с извара и сьомга

    Изглеждат прекрасно тези хапки и особено с любимата ми естествено газирана вода "Михалково":p

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 16 Февруари 2017

    RE:Мини авокадо-палачинки с извара и сьомга

    Благодаря Ади! Много се радвам, че ти харесаха. И наздраве!

  • Гост
    Elena Четвъртък, 16 Февруари 2017

    Йоли,
    винаги използвам газирана вода при приготвяне на баници, панировки, кюфтета, палачинки или кекс.Чудесни се получават.Но не знаех,че водата " Михалково " помага при язва и гастрит.Имам язва и ще се възползвам от тази чудесна вода.Използвам я, но не редовно.Много красиви, чудесни приготвени хапки са се получили.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 16 Февруари 2017

    Благодаря ти Ели. както винаги си така мила! Ще се радвам, ако опиташ тези хапки. Наистина се получиха добре.

  • Светулка
    Светулка Петък, 24 Март 2017

    Йолинка, благодаря за тази вкусотия! Рибка...Знаеш, че няма да я пропусна :). За гарниране използвах различни неща (освен пушената сьомга): извара, заквасена сметана, пухкаво крем-сирене, каперси, зелен лук, копър, хайвер, лимон, също и паста от маслини и дребни парченца маслини. Просто направих различни варианти. Изпекох ги на фурна. Ометоха се! Само водата не беше Михалково, но тук няма такава. Перие свърши добра работа. Ах, чакам с нетърпение следващата ти рецепта с рибка!!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 27 Март 2017

    Блбагодаря Светле. Знам, че и ти като мен много обичаш риба. Любима храна! Много се радвам, че ти харесаха. Да ви е сладко на всички!

  • Гост
    Милена Донева Сряда, 11 Април 2018

    Здравей, Йоли!

    Прекрасно изглеждат палачинките, изкуших се и аз да ги пробвам. :) За пореден път, обаче, след топлинна обработка авокадото ми горчи. Изпекох тестото във форма за мъфини, станаха симпатични малки кексчета, но за съжаление горчиви. Имаш ли представа на какво се дължи?

  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Април 2018

    RE:Здравей, Йоли!

    Да, вече обсъдихме проблема с теб, но и тук да напиша, че нямам идея защо ти се получава така. Авокадото е подходящо и за сладко, и за солено. Аз имам няколко рецепти, но не ми е нагарчало. Знам ли, може да е от плода. Благодаря ти, че опита, Ммилена!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 15 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus