Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3373
  • Печат

Ароматен хляб

 

Продукти за тестото

500 г брашно
3 яйца
200 мл прясно мляко
1 ч.л.захар
1/2 ч.л.сол
20 г прясна мая
5-6 с.л.зехтин
брашно за доизмесване

 


Продукти за пестото

1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 стръка целина
2 скилидки чесън
2 с.л.зехтин
1/4 ч.л.сол

 



Приготвяне

* Размийте маята в млякото, сипете няколко лъжици от брашното, добавете захарта и разбъркайте гладка каша. Оставете кваса да шупне на топло.

* Разбъркайте кваса с яйцата, зехтина и солта. Пресейте брашното и омесете меко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа или найлоново фолио и го оставете да втаса и удвои обема си.

* Смесете зелените подправки с чесъна,солта и зехтина. Пасирайте ги на гладък гъст сос.

* Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 2 см и го намажете със зелената смес. Завийте на руло и го усучете. Ако желаете може да го направите на отделни части по този начин. Сложете хляба в подходяща форма за печене с по-високи стени. Оставете го да втаса още 20 мин. Ако желаете го намажете с малко разбито яйце. Изпечете хляба в предварително загрята на 180* фурна. Да ви е сладко!

 

 
 
последно модифициран в
Отбелязана с: погача тестени хляб

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 26 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus