• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 10318
  • 10 коментара
  • Печат

Пудинг-сладкиш с ябълки

 

b2ap3_thumbnail_apple_pudding_cake_1.jpg

 


Обичам леките, бързи и ароматни десерти. Представям ви един чудесен сладкиш, който представлява по-скоро печен крем с много ябълки. Вкус на ванилов пудинг, уплътнен с натурално крем-сирене Philadelphia и тънко нарязани ябълки. Това е всичко.

Продукти за сладкиш 20 см.

50 г стопено масло+10 г за намазване на формата
125 г захар
4 яйца
350 мл прясно мляко
150 г натурално крем-сирене Philadelphia
2-3 с.л. ром или 1/2 капсула ромова есенция
2-3 с.л. стафиди
ванилия
3 с.л. натурално царевично нишесте
100 г брашно
3-4 кисели ябълки

За гарниране:

1-2 ябълки
вода
2 с.л. лимонов сок
1-2 с.л. светло желе по избор

Приготвяне:

* Загрейте фурната на 150* и намажете дъното и стените на формата за печене с масло. На дъното поставете хартия за печене.

* В голяма купа разбъркайте с бъркалка до гладка консистенция маслото, захарта, яйцата, млякото, крем-сиренето, рома, стафидите,  ванилията, нишестето и брашното.

* Обелете ябълките и ги почистете от семките. Нарежете ги на тънки филийки и ги прибавете към пудинг-сместа. Изсипете всичко във формата, притиснете ябълките с лъжица за да не изплуват отгоре и печете около 1 час. По време на печене отново притиснете един-два пъти ябълките за да потънат равномерно в крема. Охладете сладкиша и го оставете да престои в хладилника 1 ден преди да го поднесете.

* За гарниране нарежете ябълките на тънки резенчета. Бланширайте ги за 1 мин. в кипяща вода, смесена с лимонов сок. Отцедете и охладете. Подредете ги върху сладкиша, намажете с желе и сервирайте. Да ви е сладко!

*** Ако ползвате тортена форма с подвижен ринг бих ви посъветвала цялата да я увиете  отвън с алуминиево фолио. По този начин ще предотвратите изтичане на крема в началото на печенето. Разбира се, ако формата е стабилна и добре се затваря това не е нужно. Може да ползвате и по-голяма форма. В този случай ще се получи по-нисък сладкиш. При печене в съд без подвижни страници: след като сладкишът е изстинал добре, внимателно го отделете отстрани с нож и обърнете в равна чиния.

 

b2ap3_thumbnail_philadelphia-2_20181119-083024_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: пудинг ром стафиди ябълки

Коментари

  • Гост
    Ваня Славкова Понеделник, 19 Ноември 2018

    Йолинка , преди седмица търсих точно такава рецепта за ябълков сладкиш ,моята някъде съм попиляла с тези модерни технологии...та от сърце ти благодаря особенно с това крем сиренце (моята нямаше такава опция) ...мммм няма случайности !Пръгръдка голяяяяма за теб непозната вдъхновителко !

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 19 Ноември 2018

    Благодаря ти, Ванче! Ще се радвам, ако сладкишът ти хареса. Наистина е много лек и ароматен. Прегръдка и за теб!

  • Гост
    Албена Павлова Понеделник, 19 Ноември 2018

    Зарязвам всички други рецепти, ще се опитам да направя този ябълков пудинг , поканена съм на Thanksgiving ! Дано успея да го докарам така симпатичен и вкусен

  • Yoli
    Yoli Вторник, 20 Ноември 2018

    Благодаря, Бени! Много ще се радвам, ако сладкишът се получи добре и се хареса на всички.

  • Гост
    Малина Вторник, 20 Ноември 2018

    Изглежда толкова вкусно, че въпреки да не долюбван ябълки, ще го направя! Снимката е прекрасна!

  • Yoli
    Yoli Вторник, 20 Ноември 2018

    И аз като теб, Малина. Не съм особен фен на ябълките и рядко хапвам от този плод. Но да ти кажа, за сладкиши са идеални. Поне на мен винаги ми харесва нещо печено с ябълки. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ!

  • Гост
    Стела Вторник, 04 Декември 2018

    Здравейте, отдавна следя блога ви и ви се възхищавам. Сега съм решила да направя рецептата ви, но имам маскарпоне. Дали ще се получи?

  • Yoli
    Yoli Сряда, 05 Декември 2018

    Благодаря ти за думите, Стели! Много си мила!
    Разбира се, че ще стане! Давай смело с маскарпоне и се надявам да останеш доволна от резултата.

  • Гост
    Ги Четвъртък, 06 Декември 2018

    Поздравления, Йоли! Отново красив като произведение на изкуството сладкиш!
    Моля те за препоръка за марка непропускаща форма с ринг. Мислех си, че моята е надеждна, но й сложих вода да я пробвам и се оказа, че не е. (ще правя сладкиша сега)
    Светли празници ти желая! Бъди здрава и изпълнена с ентусиазъм!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 06 Декември 2018

    От сърце благодаря! Много ме зарадваха думите ти!
    Честно казано, нямам идея за марките. Моята е съвсем обикновена, ама да ти кажа, всички са едни и същи. Освен по цената да се ориентираш, пък да се надяваме, че и качеството ще е различно. Но ти при всички случаи си сложи фолио и няма фа има проблем. Надявам се да ти хареса сладкиша!

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 13 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus