• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5637
  • 4 коментара
  • Печат

Ананасово кокосова торта

 

b2ap3_thumbnail_ananas_cake_20141120-144302_1.jpg

 

Продукти за блата

2 яйца
100 г захар
ванилия
100 г кисело мляко
40 г олио
40 г кокосови стърготини
160 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

Продукти за карамела

150 г захар
80 г масло
100 мл гореща течна сметана
1/2 пресен ананас, нарязан на парченца

Продукти за крема

300 мл течна сметана за разбиване
50 г кокосови стърготини
ванилия
1 пакетче венилов пудинг без варене Д-р Йоткер
1/2 пакетче желатин Д-р Йоткер

 

b2ap3_thumbnail_ananas_2.jpg

 


Приготвяне

* За блата разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията. Добавете киселото мляко и олиото. Смесете брашното, кокосовите стърготини и бакпулвера. Сипете ги в тестото и разбъркайте добре.

* Покрийте тортена форма с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и изпечете блата за около 30 - 35 минути. Оставете го да изстине и го разрежете хоризонтално на две.

* За карамела сложете в съд с незалепващо покритие маслото и захарта. Карамелизирайте до приятен кафяв цвят. Отстранете карамела от котлона и внимателно и постепенно налейте сметаната. Разбъркайте до хомогенност. Прибавете ананаса и върнете на котлона. От сока на плода карамела се втечнява. Оставете го да поври 10 - 15 минути докато отново се сгъсти. Консистенцията му трябва да е като гъст сос и по повърхността да образува мехурчета. Оставете карамела добре да се охлади.

* Подгответе сметаната за крема от предишния ден. Загрейте я почти до кипване и сипете в нея кокоса. Оставете я да престои в хладилника поне няколко часа за да е студена за разбиването. След това я прецедете.

* Пригответе ваниловия пудинг само с половината прясно мляко от указаното количество на опаковката. Нужен  е концентриран вкус, а не пухкав и лек крем. Отделно разбийте сметаната на сняг. Разтворете в малко вода желатина на водна баня.

* Като бъркате с миксер прибавете желатина към гъстия пудинг, а след това и сметаната.

* Сглобете тортата като на дъното на равна чиния поставите едната половина от блата. Стегнете го с подвижен ринг за торта или ползвайте пръстена от тортената форма. Сипете крема, а върху него излейте карамелизирания ананас. Разбъркайте внимателно с вилица за да може плодовете да потънат тук там неравномерно.

* Върху крема сложете вторият блат  и притиснете добре за да получите добра спойка и форма. Приберете тортата в хладилника поне за 6- 8 часа. При сервиране отстранете ринга и украсете по желание. Да ви е сладка!

 

b2ap3_thumbnail_ananas_3.jpg

 

 

* Тортата е с размер 26 см. Изпекох тестото за двата блата по отделно, а не наведнъж, но това е въпрос на ваш избор. Количеството на желатин за крема е малко, но не исках да има консистенция на желе, а само да е стегнат. Вие може да увеличите желатина на 1 пакетче, т.е. на 7 г. Ако нямате пресен ананас може да използвате плод от консерва, но добре отцеден. В противен случай ще трябва да варите карамела по-дълго време за да се сгъсти добре. Покрила съм тортата с разточен бадемов марципан, а украсата е от изсушен ананас. Вие украсете както на вас ви харесва.

 

b2ap3_thumbnail_ananas_cake_1.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • silvikole
    silvikole Понеделник, 24 Ноември 2014

    Силвия

    Изумително, както винаги. Всеки път посещавайки сайта се вдъховявам. Поздрави!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Ноември 2014

    RE:Силвия

    Благодаря ти Силве. Много се радвам, че си тук. Надявам се да ти хареса новото ми местенце.

  • Гост
    Виолета Антонова Четвъртък, 01 Февруари 2018

    Здравей Йоли,

    Много пъти съм правила тази торта, една от любимите ни е. Искам да попитам дали ще е подходящ някакъв друг вариант на украса? Например шоколадов ганаш или някакъв крем? Не ми се иска да ползвам бадемов марципан.

  • Yoli
    Yoli Петък, 02 Февруари 2018

    Благодаря ти, Вили! Много се радвам, че харесваш тази торта. И аз я обичам, лека и вкусна е. Разбира се, че може да направиш друга украса. Аз затова винаги пиша в рецептите си "украсете по желание". Окончателната визия е решение само и единствено на този, който я приготвя. Всеки има собствен вкус и усещане за красота. Може спокойно да ползваш бял или черен ганаш, маскарпоне-крем или изобщо каквото ти обичаш. Давай според вкуса си. Благодаря ти отново.

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 17 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus