Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3380
  • Печат

Ананасово кокосова торта

 

b2ap3_thumbnail_ananas_cake_20141120-144302_1.jpg

 

Продукти за блата

2 яйца
100 г захар
ванилия
100 г кисело мляко
40 г олио
40 г кокосови стърготини
160 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

Продукти за карамела

150 г захар
80 г масло
100 мл гореща течна сметана
1/2 пресен ананас, нарязан на парченца

Продукти за крема

300 мл течна сметана за разбиване
50 г кокосови стърготини
ванилия
1 пакетче венилов пудинг без варене Д-р Йоткер
1/2 пакетче желатин Д-р Йоткер

 

b2ap3_thumbnail_ananas_2.jpg

 


Приготвяне

* За блата разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията. Добавете киселото мляко и олиото. Смесете брашното, кокосовите стърготини и бакпулвера. Сипете ги в тестото и разбъркайте добре.

* Покрийте тортена форма с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и изпечете блата за около 30 - 35 минути. Оставете го да изстине и го разрежете хоризонтално на две.

* За карамела сложете в съд с незалепващо покритие маслото и захарта. Карамелизирайте до приятен кафяв цвят. Отстранете карамела от котлона и внимателно и постепенно налейте сметаната. Разбъркайте до хомогенност. Прибавете ананаса и върнете на котлона. От сока на плода карамела се втечнява. Оставете го да поври 10 - 15 минути докато отново се сгъсти. Консистенцията му трябва да е като гъст сос и по повърхността да образува мехурчета. Оставете карамела добре да се охлади.

* Подгответе сметаната за крема от предишния ден. Загрейте я почти до кипване и сипете в нея кокоса. Оставете я да престои в хладилника поне няколко часа за да е студена за разбиването. След това я прецедете.

* Пригответе ваниловия пудинг само с половината прясно мляко от указаното количество на опаковката. Нужен  е концентриран вкус, а не пухкав и лек крем. Отделно разбийте сметаната на сняг. Разтворете в малко вода желатина на водна баня.

* Като бъркате с миксер прибавете желатина към гъстия пудинг, а след това и сметаната.

* Сглобете тортата като на дъното на равна чиния поставите едната половина от блата. Стегнете го с подвижен ринг за торта или ползвайте пръстена от тортената форма. Сипете крема, а върху него излейте карамелизирания ананас. Разбъркайте внимателно с вилица за да може плодовете да потънат тук там неравномерно.

* Върху крема сложете вторият блат  и притиснете добре за да получите добра спойка и форма. Приберете тортата в хладилника поне за 6- 8 часа. При сервиране отстранете ринга и украсете по желание. Да ви е сладка!

 

b2ap3_thumbnail_ananas_3.jpg

 

 

* Тортата е с размер 26 см. Изпекох тестото за двата блата по отделно, а не наведнъж, но това е въпрос на ваш избор. Количеството на желатин за крема е малко, но не исках да има консистенция на желе, а само да е стегнат. Вие може да увеличите желатина на 1 пакетче, т.е. на 7 г. Ако нямате пресен ананас може да използвате плод от консерва, но добре отцеден. В противен случай ще трябва да варите карамела по-дълго време за да се сгъсти добре. Покрила съм тортата с разточен бадемов марципан, а украсата е от изсушен ананас. Вие украсете както на вас ви харесва.

 

b2ap3_thumbnail_ananas_cake_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • silvikole
    silvikole Понеделник, 24 Ноември 2014

    Силвия

    Изумително, както винаги. Всеки път посещавайки сайта се вдъховявам. Поздрави!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Ноември 2014

    RE:Силвия

    Благодаря ти Силве. Много се радвам, че си тук. Надявам се да ти хареса новото ми местенце.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus