Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5651
  • Печат

Бадемов сладкиш с нектарини

 

b2ap3_thumbnail_almond_nectarine_cake_1.jpg

 

Продкукти за блат 20 см

60 г меко масло
140 г захар
ванилия
2 яйца
75 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. прясно мляко
100 г бадеми на люспи

 

b2ap3_thumbnail_almond_nectarine_cake_2.jpg



Крем

80 г захар
1 жълтък
настъргана кора от 1/2 лимон
ванилия
2 щипки сол
250 мл прясно мляко
25 г натурално нишесте
250 г маскарпоне
2 нектарини, нарязани на кубчета
1 стрък нарязана мента

 

b2ap3_thumbnail_almond_nectarine_cake_3.jpg


Приготвяне

* Разбийте на крем маслото заедно с 60 г от захарта и ванилия. Един по един добавете жълтъците на яйцата, като продължавате да разбивате. Към получения крем сипете брашното, примесено с бакпулвера. Разбъркайте, а накрая разредете с млякото.

* Отделно разбийте на сняг белтъците с останалата захар и ванилия.

* Загрейте фурната на 160*. Покрийте дъното и стените на две кръгли форми с хартия за печене и изсипете в тях по равно масленото тесто. Загладете.

* Върху него разпределете разбитите белтъци и поръсете с бадемите. Изпечете двата блата за около 30-35 минути. След двадесетата минута може да ги покриете с фолио за да не прегорят бадемите.

* За крема разбъркайте заедно захарта, ванилията, лимоновата кора, солта и нишестето. Прибавете жълтъка и разредете с млякото, като бъркате до гладкост. На слаб огън или водна баня сварете гъст крем. Охладете. Към студения крем прибавете маскарпонето и разбъркайте с лъжица. Накрая сложете и кубчетата нектарини.

* Подредете сладкиша, като върху единия блат нанесете крема и поръсите с мента. Втория блат нарежете на триъгълници и ги подредете върху крема. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_almond_nectarine_cake_4.jpg

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Татяна Димитрова Неделя, 09 Юли 2017

    Страхотно изглежда,Йоли! Сигурна съм, че е и много вкусно!
    Дали вместо брашно в блата мога да сложа смлени бадеми?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 10 Юли 2017

    Благодаря, Танче. Много се радвам, че ти хареса сладкиша. Мисля, че не, няма да стане достатъчно пухкав и въздушен блата, ако замениш брашното с бадеми. Но винаги можеш да пробваш. Нали знаеш, само така стават вкусните открития.

  • Гост
    Елена Димитрова Понеделник, 10 Юли 2017

    Чудесен сладкиш Йоли.Записвам си рецептата за проба, великолепно изглежда.Много красиво и изкушаващо предложение.
    Поздрави и весело лято !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 10 Юли 2017

    Благодаря ти, Ели. Наистина сладкишът е много хубав. Лек, въздушен и вкусен. Разбира се, нектарините може да се заместят с всякакви други плодове.

  • Гост
    има ли значение Вторник, 11 Юли 2017

    Живота продължава...

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 13 Юли 2017

    Да, продължава. И има значение!

  • Гост
    Теодора Дайнова Вторник, 18 Юли 2017

    Бадемов сладкиш с нектарини

    Здравей мила Йоли,
    Бих желала да те попитам какъв диаметър са формичките, в които си изпекла блатовете?
    Благодаря!

  • Yoli
    Yoli Неделя, 23 Юли 2017

    RE:Бадемов сладкиш с нектарини

    Здравей Теди, написала съм още в началото при продуктите, че сладкишът е 20 см. Разбира се, може и по-голяма форма да ползваш, ако искаш блатовете да са по-тънки. Сама си реши. Ще се радвам, ако ти хареса. Благодаря ти.

  • Гост
    Диляна Четвъртък, 10 Август 2017

    Здравейте Йоли,
    В описанието на "продукти за блат 20см", това е дозата само за единият блат ли?

    Благодаря

  • Yoli
    Yoli Петък, 11 Август 2017

    Не, Диляна. Това са продуктите за целия сладкиш, който е с диаметър 20 см. Просто тестото за блата се разделя на две и се пече в отделни форми. Заради целувчения крем и бадемите блатът не е подходящ за разрязване и затова се пече на две части. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus